Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.11.2023.

17:59

Delirijum u Humskoj – prvenac Ilića u 96' za 13. uzastopnu pobedu!

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički 2:1 u meču 14. kola Superlige golom Mihajla Ilića u šestom minutu nadoknade, tako došli do 13. uzastopne pobede.

Izvor: B92

Autor:B92

Delirijum u Humskoj – prvenac Ilića u 96' za 13. uzastopnu pobedu!
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Samo jednom ove sezone crno-beli nisu pobedili, bilo je to još u prvom kolu u burnom meču sa TSC-om u Bačkoj Topoli, a superuzbudljivo bilo je i u nedelju u Humskoj.

Partizan je dominirao u prvom, ali je zakazao u drugom poluvremenu, Čukarički je iskoristio momenat i poravnao, međutim Duljajevi igrači su imali poslednju reč.

Pogledajte trenutak odluke u Humskoj, prvenac Mihajla Ilića, i to u kakvom trenutku - duboko u nadoknadi vremena za pobedu.

Ali kako ga je samo proigrao, kako ga je samo video Zahid - dvostruki asistent danas.

Primetio je Norvežanin krajičkom oka gde se pozicionirao Ilić i pošto mu je lopta pala pod noge posle loše intervencije odbrane "Brđana", poslao je savršen pas ka junoši Iliću.

Usledio je razoran udarac, gol i delirijum svih u Humskoj.

Pogledajte taj trenutak i eksploziju radosti domaćih.

Partizan je, mora se priznati, uz mnogo sreće ovog puta došao do pobede pošto je u drugom poluvremenu bio neprepoznatljiv, neubedljiv, jalov, bio je lošiji od suparnika.

U prvom je to već bio neki drugi Partizan, onaj koji je navikao navijače na pobede u nizu. Serija šansi, gol, dominacija u polju, u posedu, sve je bilo na strani ekipe Igora Duljaja u prvih 45 minuta.

Takvu igru krunisao je Saldanja svojim desetim golom ove sezone, Zahid je i kod tog gola "umešao prste", a publika je čestim aplauzima znala da nagradi crno-bele za trud, za kvalitet, za borbu.

Sve je "mirisalo" na još jednu sigurni pobedu, očekivao se isti takav nastup i u nastavku.

Međutim, drugo poluvreme donelo je velike probleme lideru na tabeli. Pojačana agresivnost "Brđana" omogućila im je terensku dominaciju i kao da je paralisala domaći tim.

Mic po mic, sa protokom vremena ekipa Igora Matića postajala je sve opasnija, konstantno pretila preko Adetunđija, Miladinovića, opasnog Ivanovića, ređala prilike, polušanse, i na kraju, potpuno zasluženo, došla do gola.

Kada je delovalo da je ovog puta sve izgubljeno po Partizan, kada štoperica nije davala nadu u "hepiend" usledio je napad koji će, možda, kada se bude sumirala ova sezona tamo negde u maju - zauzimati posebno mesto u srcima navijača.

Borba, želja, energija i "mirni noga i glava" doneli su Partizanu pobedu u poslednji čas, i bukvalno - gol na isteku 97. minuta iako je sudija produžio meč za šest.

Vredi napomenuti i to da je Aleksandar Jovanović kapitulirao prvi put posle 681 minuta, ali najmanje je to važno u večeri velike, neverovatno uzbudljive pobede, za miran sam pred reprezentativnu pazu.

I naredna dva meča Partizan igra kod kuće, rivali su TSC i Vojvodina.

Sve najzanimljivije detalje sa utakmice koja se igrala u Humskoj, kao i do sada, mogli ste da pratie uz LIVE BLOG B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu