Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.08.2023.

20:00

Braga ugasila sve nade – TSC nokautiran u istorijskom meču

Fudbaleri TSC-a izgubili su od Brage 3:0 (2:0) na gostovanju u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: DP

Autor: DP

Braga ugasila sve nade – TSC nokautiran u istorijskom meču
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Portugalski klub opravdao je ulogu favorita, bila su mu potrebna samo dva minuta da stekne prednost, dok se TSC nije baš naigrao fudbala pod "Kamenolomom" u istorijskoj utakmici i sa minusom od tri gola čeka revanš u Bačkoj Topoli.

Braga je golovima Brume u 17. i Picija u 19. minutu došla do velikih 2:0, a konačan rezultat postavio Đalo u 87. minutu.

TSC-u ostaju nade za senzaciju 15. avgusta pred svojima navijačima, a pobednika ovog dvomeča očekuje okršaj sa boljim iz duela između grčkog Panatinaikosa i francuskog velikana Olimpika iz Marseja.

Tim iz Bačke Topole bez obzira na ishod revanša, svakako će predstojeće jeseni igrati u Evropi, pošto će poražena ekipa ići u grupnu fazu Lige Evrope.

Domaćin je već od prvog minuta meča nametnuo svoj ritam, krenula je Braga sa ofanzivnim pristupom, imala je loptu u svojim nogama, ali je TSC uspevao da iskontroliše presing Portugalaca.

U prvih 15 minuta susreta igralo se uglavnom na polovini tima iz Bačke Topole, ređale su se šanse, ali je defanzivna linija bila na visini zadatka i sa uspehom je odbijala nalet rivala. Tako je bilo sve do 17. minuta, a onda je usledilo dvominutno pomračenje srpskog vicešampiona.

Prvo je Bruma snažnim šutem sa distance pogodio za 1:0, a fudbaleri TSC-a nisu stigli da se oprave od prvog pogotka i već je golman Veljko Ilić morao drugi put da vadi loptu iz mreže.

Ovaj put Pici se upisao u strelce i doneo velikih 2:0 domaćinu, a TSC-u ozbiljan alarm za nastavak meča.

TSC je već u 21. minutu imao šansu da smanji rezultat, ali Miloš Pantović nije završio akciju onako kako je trebalo. Prihvatio je Pantović precizan pas na ivici šesnaesterca i uputio šut ka golu koji je otišao visoko preko prečke, a sa njim je u nepovrat otišla i velika prilika da se tim vrati posle šokantnih 120 sekundi.

Do kraja prvog dela, fudbaleri Brage nastavili u svom ritmu, pokušavali da dođu do još jednog gola, ali je reultat posle 45 minuta bio 2:0.

Posle pauze Braga je odlučila da skine nogu s gasa, opao je tempo igre, što je svakako išlo u korist gostima. Pokušavali su izabranici Žarka Lazetića da vrše presing, preskakali su srednji deo terena u nadi da će ugroziti gol rivala, ali pravu šansu nisu dočekali.

U finišu meča TSC je primio i treći gol, kojima je Braga ugasila sve nade i sa velikom prednošću stiže u Bačku Topolu, ali i u predvorje Lige šampiona.

Sva dešavanja iz Portugala mogli ste da pratiiti u LIVE BLOG-u B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu