Nova vest
Fudbal

Petak, 09.06.2023.

10:12

Srpski golman udarna tema u Italiji – on je zid!

Boris Radunović briiljirao u prvoj utakmici finala baraža za popunu Serije A između Kaljarija i Barija, bio je daleko najbolji akter meča na Sardiniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Srpski golman udarna tema u Italiji – on je zid!
Foto: Profimedia

Nekadašnji golman Rada odbranio je u prvom poluvremenu penal Marokancu Validu Čediri, ali ni on, ni čitav tim Kaljarija nisu potom imali sreće - Bari je došao do gola posle novog penala u 96. minutu.

Za konačnih 1:1 pred revanš na "Svetom Nikoli".

Propozicije takmičenja su takve da je Bariju sada potrebno samo da ne izgubi utakmicu, jer je bio bolje plasiran u regularnom delu sezone od ekipe Kaljarija. Ekipi sa Sardinije jedino pobeda garantuje prolaz u društvo najboljih.

Pogledajte i kako je Radunović pročitao Čediru u 39. minutu - odbranio mu je i pokušaj koji je usledio posle udarca sa "bele tačke".

U tom trenutku rezultat je bio 1:0 u korist domaćeg tima.

Strelac je bio iskusni Đanluka Lapadula u 9. minutu.

Ostatak meča protekao je u velikoj borbi i šansama koje su uglavnom kreirali igrači gostujućeg tima i nestvarnim intervencijama srpskog golmana kojeg su italijanski mediji, dan posle, kitili komplimentima za partiju koju je prikazao.

"Zid", "solo Radunović", samo su neki od naslova koji se mogu pročitati na udarnim stranama sportske štampe na "Čizmi".

Radunović je od 2021. godine član Kaljarija, ali je već osam sezona u Italiji. Iz Rada je još 2015. prešao u Atalantu, koja ga je slala na pozajmice Avelino, Salenritanu, Kremoneze i Veronu.

Pravi potez napravio je prelaskom u Kaljari gde ima puno poverenje iskusnog stratega Klaudija Ranijerija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve