Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.06.2023.

21:05

Nezapamćena drama – Belgija "promenila" tri prvaka u poslednjih pet minuta sezone!

Teško ćete pronaći luđu završnicu neke šampionske trke od večerašnje kakvu su nam u Belgiji priredili Antverpen, Genk i Union Sen Žiloa.

Izvor: SS

Autor: SS

Nezapamćena drama – Belgija
Foto: Profimedia

Čak pet puta u poslednjih pet minuta se menjalo ime tima koji je bio na prvom mestu i pred šampionskim krunisanjem.

Na kraju je bukvalno u poslednjoj sekundi doneta odluka da će to biti Antverpen, koji je u 89. minutu bio čak na trećem mestu, a na kraju je podigao trofej.

Za nijansu je veći tragičar ekipa Genka koji je imao titulu šampiona u rukama, a na kraju će biti treći i čak neće dobiti ni kvalifikacije za Ligu šampiona.

Union je drugi i boriće se za elitno takmičenje, ali tako je bio blizu osvajanja prve titule prvaka posle čak 88 godina.

Na početku priče šampion je, po tabeli, bio Antverpen, kome su odgovarala dva remija.

Međutim, Genk je dočekao Antverpen i vodio je do samog finiša sa 2:1, dok je u tom trenutku Union, kome je pobeda protiv nezainteresovanog Klub Briža garantovala titulu, vodio sa 1:0.

U tom momentu je stavio obe ruke na pehar, a čak je Sen Žiloa promašio sijaset prilika da dođe do drugog gola i sve reši. I onda kazna!

U 89. minutu je posle kornera Japanac Homa pogodio za 1:1, te na taj način u prednost stavio Genk, gde je usledila ludnica od slavlja.

Bilo je potrebno da samo izdrže u nadoknadi protiv Antverpena, budući da je Union potpuno izgubljen primio još dva gola od Briža, ali...

Genk se branio na domaćem terenu, ali nije izdržao i u 94. minutu je primio gol sa velike udaljenosti od iskusnog Tobija Aldervirelda.

Prekaljeni defanzivac je postao haroj i tako doneo titulu Antverpenu o kojoj će se pričati priče, snimati filmovi...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d