Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.06.2023.

14:44

UEFA čeka izveštaje pre nego što kazni Murinja

UEFA će sačekati izveštaje sudija i delegata finala Lige Evropa, pre nego što odluči da li će pokrenuti postupak protiv trenera Rine Žozea Murinja.

Izvor: B92

Autor:B92

UEFA čeka izveštaje pre nego što kazni Murinja
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Roma je sinoć posle izvođenja jedanaesteraca izgubila od Sevilje u finalu Lige Evropa, a Murinjo je kritikovao sudiju utakmice na konferenciji za novinare. Posle toga sačekao je Tejlora i vređao ga na parkingu stadiona.

On je u više navrata opsovao i rekao "sramota", pre nego što su sudije ušle u autobus, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Šef sudija u UFA Roberto Roseti pokušao je da smiri situaciju.

Tokom utakmice Murinjo je zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton, a Tejlor je u više navrata opominjao ekipe i igrače na rezervnim klupama, pošto četvrti sudija Majkl Oliver nije uspevao da održi kontrolu.

Tejlor je pokazao 13 žutih kartona igračima, što je najviše u jednoj utakmici u Ligi Evropa. Od toga sedam su dobili igrači Rome, što je rekord finala.

On je tokom dva poluvremena nadoknadio više od 25 minuta, zbog odugovlačenja i povreda igrača.

Sevilja je osvojila Ligu Evropa pošto je posle jedanaesteraca pobedila Romu sa 4:1, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d