Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.04.2023.

13:05

Čukarički nokautirao Partizan – Liga šampiona predaleko od Humske!

Fudbaleri Čukaričkog savladali su ekipu Partizana rezultatom 1:0 (0:0) u utakmici poslednjeg kola ligaškog dela Superlige Srbije.

Izvor: SS

Autor: SS

Čukarički nokautirao Partizan – Liga šampiona predaleko od Humske!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kao što je poznato, u pitanju je meč započet pre devet dana, a nastavljen ovog četvrtka od 22. minuta, te se zbog toga može smatrati i najdužim u istoriji srpskog fudbala.

No, najvažnije jeste da će Partizan u plej-of ući sa ogromnih pet bodova manje u odnosu na TSC i Čukarički, te je drugo mesto koje vodi u Ligu šampiona sada izuzetno daleko, gotovo nedostižno.

Ne toliko zbog bodovne razlike, koja u slučaju Partizana zbog lošije startne pozicije iznosi -6 u odnosu na oba konkurenta, već zbog činjenice da igra crno-belih gotovo da ne postoji i nema apsolutno nikakve ideje kako napasti, odnosno, doturiti loptu do prve napadačke opcije, Rikarda Gomeša.

Već u četvrtak, Partizan će ponovo na Banovo brdo protiv Čuke, a potom će biti domaćin u "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde.

Ako izuzmemo uvodnih 22 minuta, koji su pre devet dana obilovali prekidima i ubačenim bakljama i stolicama, u nastavku prvog poluvremena bilo je borbeno, ali bez pravih šansi.

Najviše iz daljine pretili su Danilo Pantić, Bibars Natho i Slobodan Urošević, dok je u nadoknadi vremena najbolju priliku za Čuku propustio Lučić.

Ali, već u drugom minutu nastavka Čukarički je poveo. Mohamed Badamosi je dobio duel sa Igorom Vujačićem i u padu poslao loptu u prazan prostor, ogroman prostor iza leđa Siniše Saničanina.

Njega je Đorđe Ivanović pretrčao, pobegao mu i efektno matirao Nemanju Stevanovića.

Gol protiv bivšeg kluba nije proslavio, ali mu je zadao udarac koji bi na kraju sezone mogao da znači klasičan nokaut.

U nastavku je Partizan hteo-ne hteo, morao da napadne. Samo, nije umeo kako to da izvede.

Bibars Natho je imao nekoliko pokušaja proigravanja, koja uopšte nisu bila loša, ali Rikardo Gomeš je bio potpuno odsečen.

Jedina šansa koju je najbolji strelac "parnog valjka" dobio jeste kada ga je desnom spoljnom pronašao Nemanja Jović.

Gađao je glavom, ali je Zoran Popović odlično intervenisao i spasao svoju mrežu.

U finišu je i Andrija Pavlović imao priliku, ali nije pogodio metu, dok su na drugoj strani Ivanović i Ovusu pretili, ali nije više bilo promene rezultata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve