Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.03.2023.

12:05

"Van Dajk pravi buku, ali ne kaže ništa"

Legende reprezentacije Holandije, Marko van Basten i Rud Gulit, žestoko su kritikovali defanzivca Virdžila van Dajka.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Oni su doveli u pitanje njegove liderske sposobnosti posle debakla u meču sa Francuskom (4:0).

Bio je to prvi meč Ronalda Kumana na kormilu "narandžastih".

U ponedeljak su pobedili Gibraltar sa 3:0, ali to nije zadovoljilo Van Bastena koji je uveren da Van Dajk ne zaslužuje da nosi kapitensku traku.

"On pravi buku, ali ne kaže ništa. Nije jasan. Pravi kapiten priča glasno, ali je i jasan o čemu se radi. On je negde između. Kreira haos. To dovodi do nesporazuma. To kao kapiten morate da sprečite. U svlačionici je dobar, taktički i tehnički nije. Potreban vam je drugi džentlmen na terenu. To nema veze sa povredom već sa liderstvom. Bučan je, ali ne kaže ništa, to je istina. To je u vama. To je kada po svaku cenu želite da pobedite", izjavio je Van Basten.

Njegov nekadašnji saigrač iz Milana, Rud Gulit, optužio je igrača Liverpula da je arogantan.

"To je hodanje unatraške. U Engleskoj su ga već kritikovali. Izabran je u svetski tim godine. Misli da je bolji od ostalih. A mi vidimo... Onda pomislim, 'ti si kapiten, ti moraš ovo da rešiš'. Ali on samo komentariše ono što se dešava pred njim. Kao da ne priča ništa. Ide na sigurno. Hajde čoveče, pa ti si poznat. Ovo je pozitivna kritika. Zar nije najbolji? Pa neka to pokaže", poručio je Gulit.

Van Dajk, koji je u Liverpul stigao 2018. za 75 miliona funti, smatra se jednim od najboljih štopera poslednjih nekoliko godina u Premijer ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve