Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.03.2023.

23:32

Stojković: Ne može više, iz UEFA ne daju

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je na konferenciji za medije posle pobede nad Crnom Gorom.

Izvor: B92

Autor:B92

Stojković: Ne može više, iz UEFA ne daju
Srdjan Stevanovic/Starsport

Naša selekcija slavila je rezultatom 2:0, golovima Dušana Vlahovića u 78. i 96. minutu utakmice.

Piksi je napravio sjajne izmene na pauzi, ubacivši Vlahovića, koji je postigao dva gola.

"Definitivno smo morali da menjamo za drugih 45 minuta. Bili smo u deficitu na sredini terena i u napadačkom smislu nismo bili dovoljno ubojiti. Dupla izmena je bila u redu i u pravom momentu. Iako ja ne volim da menjam na poluvremenu. Jednostavno, kada vidite kako se stvari odvijaju, morate da reagujete. Drugo poluvreme je bilo interesantno kao prvo. Znali smo i bili strpljivi da će doći do šanse, egzekucije. Samo nisam znao u kom minutu. Ono što je isplanirano, Srbija može i mora da bude zadovoljna", rekao je Piksi.

Zadovoljan je izdanjem svog tima.

"Jedan je problem. Protivnik igra, hoće da da gol, igra kod kuće. Morate da računate na tu vrstu problema. Koliko vidim nismo primili gol. Pobeda od 2:0 na teškom terenu zadovoljava ono što mi želimo. Crna Gora je bila jako agresivna. Iskoristila je našu pasivniju igru i greške na sredini terena", dodao je on.

Pohvalio je i rivala.

"Borili su se fenomenalno što je i normalno. Želim im da nastave. Nisu oni tako daleko od Nemačke. Ako budu ovako igrali, sa borbom i htenjem. Svakoj ekipi će biti teško ovde. To će osetiti i Mađari, Bugari, Litvanci", ističe Piksi.

Srbija je prva u grupi sa šest bodova.

"Ne mislim o Mađarima, već o Srbiji. Imamo šest bodova, nismo primili gol. Ne možemo više bodova, iz UEFA ne daju. Motivisano čekamo 20. jun i meč sa Bugarskom", istakao je Piksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d