Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.01.2023.

13:15

Obešena lutka Vinisijusa pred madridski derbi VIDEO

Navijači Atletiko Madrida obesili su lutku koja predstavlja Vinisijusa, fudbalera Reala, nedaleko od trening kampa "kraljevskog kluba".

Izvor:

Autor:

Obešena lutka Vinisijusa pred madridski derbi VIDEO
EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO

Time su pristalice "jorgandžija" pokušale da zastraše Brazilca i njegove saigrače pred susret u Kupu kralja, a uz lutku su ostavili poruku po kojoj su prepoznatljivi njihovi "ultrasi":

"Madrid mrzi Real."

Vinisijus se u poslednje vreme sve češće nalazi na meti napada protivničkih navijača, ali i fudbalera. Rasistički ispadi na njegov račun

"Rasisti nastavljaju da dolaze na stadione i gledaju uživo kako igra najbolji klub na svetu, a La Liga i dalje ne radi ništa. Držaću glavu visoko i slaviću svoje pobede i pobede Real Madrida", napisao je početkom godine Vinisijus na društvenim mrežama.

Podsetimo, početkom decembra prošle godine špansko pravosuđe je odbacilo istragu o rasističkim pesmama koje su pojedini navijača Atletiko Madrida pevali u septembru protiv Vinisijusa.

I pored tog što je La Liga navela da su pesme bile "neprijatne, neprikladne i neugledne", one su izgovorene u kontekstu "fudbalske utakmice maksimalnog rivalstva, praćene drugim pogrdnim ili podrugljivim aluzijama", navedeno je u saopštenju za javnost.

"Pesme se nisu ponavljale više od dva puta i trajale su nekoliko sekundi", navelo je tada tužilaštvo.

Pet dana ranije, navijači Atletika su skandirali "ti si majmun, Vinisujuse, ti si majmun".

Susret između Reala i Atletiko Madrida u okviru četvrtfinala Kupa kralja igra se od 21 čas na "Santjago Bernabeu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve