Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.01.2023.

17:44

Prihvatio minimalac kako bi voljeni klub vratio u elitu

Defanzivac Đenove Domeniko Krišito dokaz je da upliv ogromnog novca u fudbal nije u potpunosti oduzeo od ljubavi prema samoj igri.

Izvor:

Autor:

Prihvatio minimalac kako bi voljeni klub vratio u elitu
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Krišito se krajem prošle godine vratio u taj tim po četvrti put. Taj podatak je sam po sebi zanimljiv, ali još više kada se zna da je prihvatio minimalnu platu koja je moguća u drugom rangu italijanskog fudbala.

Reč je o 2.274 evra mesečno, a sigurno je da je nekadašnji fudbaler Juventusa i Zenita mogao da zarađuje daleko više na nekom drugom mestu.

Popularni "Dečak" je u Đenovi ponikao i debitovao u seniorskom fudbalu u seriji B davne 2003. godine sa samo 16 godina. Tada je zapao za oko čelnicima Juventusa gde provodi narednih pet godina, ali se nije previše naigrao.

Tokom tog perioda je čak tri sezone bio pozajmljen Đenovi nakon čega se i zvanično vratio u taj klub. Ovoga puta je ostao dve sezone, pre odlaska u Rusiju i ekipu Zenita, gde ostaje sedam godina i potom se 2018. godine treći put vraća u Đenovu gde ostaje četiri godine pre odlaska u kanadski Toronto.

Činilo se da je to kraj, te da će tamo završiti karijeru u društvu sunarodnika Lorenca Insinja i Federika Bernandeskija, ali se sa 35 godina još jednom obreo tamo odakle je sve počelo.

Za reprezentaciju Italije je odigrao 26 mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve