Nova vest
Fudbal

Subota, 31.12.2022.

18:40

Vinisijus: Rasizam se nastavlja, a La Liga ne radi ništa

Brazilski fudbaler i napadač Real Madrida Vinisijus još jednom je osudio rasističke incidente na španskim stadionima.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Vinisijus: Rasizam se nastavlja, a La Liga ne radi ništa
Foto: Profimedia

On je osudio pasivnost La Lige, tela koje upravlja profesionalnim fudbalom u Španiji, koje "ne radi ništa", napisao je na svom Instagram nalogu.

"Rasisti nastavljaju da dolaze na stadione i gledaju uživo kako igra najbolji klub na svetu, a La Liga i dalje ne radi ništa. Držaću glavu visoko i slaviću svoje pobede i pobede Real Madrida", stoji u poruci Vinisijusa.

Na video snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama i koje su prikupili španski mediji, mogu se čuti rasističke uvrede na stadionu Valjadolida, tokom meča u kom je Real slavio u petak sa 2:0, u 15. kolu Primere.

"Povodom događaja koji su se dogodili juče La Liga nastavlja da istražuje, i na video snimcima je otkrila rasističke uvrede od strane nekolicine ljudi, koje će biti predmet istrage, kao i u prethodnim slučajevima", izjavio je portparol La Lige za AFP.

Početkom decembra, špansko pravosuđe je odbacilo istragu o rasističkim pesmama koje su pojedini navijača Atletiko Madrida pevali u septembru protiv Vinisijusa.

I pored tog što je La Liga navela da su pesme bile "neprijatne, neprikladne i neugledne", one su izgovorene u kontekstu "fudbalske utakmice maksimalnog rivalstva, praćene drugim pogrdnim ili podrugljivim aluzijama", navedeno je u saopštenju za javnost.

"Pesme se nisu ponavljale više od dva puta i trajale su nekoliko sekundi", navelo je tada tužilaštvo.

Pet dana ranije, navijači Atletika su skandirali "ti si majmun, Vinisujuse, ti si majmun".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu