Nova vest
Fudbal

Petak, 28.10.2022.

08:40

Drama u Zvezdinoj grupi – kako do evropskog proleća?

Crvena zvezda je pobedom nad Trabzonom (2:1) ostala u igri za plasman u nokaut fazu Lige Evrope ili bar Lige konferencija.

Izvor: MT

Autor: MT

Drama u Zvezdinoj grupi – kako do evropskog proleća?
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranici Miloša Milojevića jesu poslednji u grupi H pred završnu šestu rundu, ali i dalje imaju sve u svojim rukama.

Šampion Srbije ima šest bodova, baš koliko i Trabzon, gol-razlika je ista (+1), kao i međusobni skor.

Ferencvaroš ima 10 bodova i sigurno je prošao kao prvi posle remija sa Monakom, koji je na drugom mestu sa sedam bodova.

Pre cele priče o kalkulacijama, treba reći da se, ukoliko su timovi izjednačeni, gleda međusobni skor, pa onda ukupna gol-razlika.

Dakle, Zvezdi pobeda u Monaku u poslednjem kolu garantuje evropsko proleće (Ligu konferencije), ali ne i nokaut fazu Lige Evrope, pošto bi u tom slučaju bilo važno da Trabzon ne pobedi Ferencvaroš na svom terenu ili da pobedi, ali manjom razlikom nego što bi crveno-beli eventualno savladali "kneževe".

Sa nerešenim ishodom u Kneževini, Zvezda gubi svaku šansu za nokaut fazu Lige Evrope, a u tom slučaju bi se nadala porazu Trabzona od mađarskog šampiona, kako bi igrala bar Ligu konferencija.

Zvezda bi i u slučaju poraza mogla da ode u Ligu konferencija, ukoliko bi i Trabzon izgubio od Ferencvaroša – i to većom razlikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve