Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.09.2022.

18:20

"Megvajer je kao uplašeni zec, karijera u Junajtedu je gotova"

Kapiten Mančester junajteda Hari Megvajer prolazi kroz teške profesionalne trenutke.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

U poslednjih godinu dana na meti je brojnih kritičara zbog velikog pada forme i loših igara u dresu kluba i reprezentacije Engleske.

Posle remija sa Nemačkom u Ligi nacija (3:3), bivši štoper Liverpula Džejmi Karager oštro je kritikovao Megvajera rekavši da je vreme da spasi karijeru na Old Trafordu, već isteklo.

"Moje pitanje za Megvajera je, 'imaš li ti i dalje istu vatru u sebi?'. Previše često, čini se kao da je sva težima sveta na njegovim ramenima, deluje kao uplašeni zec pre nego autoritativni štoper koji je nekad bio. Mislim da je prekasno na klupskom nivou. Napisao sam prošle godine da se bori za karijeru u Mančester junajtedu. Ovo mora da mu bude poslednja sezona na Old Trafordu i da krene iz početka. Sada je problem i Engleska. Kada sam ga gledao na poslednje dve utakmice, bilo mi ga je žao. To nije dobro za sportistu. Sažaljenje ga neće dovesti tamo gde je bio pre samo dve godine. Kritika na račun njegove igre protiv Nemačke je opravdana i Sautgejt mora da proceni da li je on mentalno spreman za Mundijal, da je u stanju da sve te loše stvari ostavi iza sebe", poručio je Karager.

Geri Nevil, bivši kapiten Mančester junajteda ima drugačiji predlog.

Nevil se prisetio kako je i sam imao loše epizode za klub i reprezentaciju 2000. godine, pa je otkrio kako je sve to prevazišao.

"Kad sam izgubio samopouzdanje, otišao sam kod psihologa da mi pomogne. Sugerišem Megvajeru da uradi isto što i ja. Posetio sam našeg psihologa u Mančester junajtedu. Dobio sam pomoć. Ta pomoć sa strane vam je ponekad potrebna", rekao je Nevil koji ipak dodaje da bi Megvajer i pored svih problema trebalo da bude među putnicima za Mundijal u Kataru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve