"Pirlo je hteo u Partizan za pet puta manje para"

Doskorašnji sportski direktor Partizana, Ivica Iliev, otkrio je da glasine oko pregovora crno-belih sa Andreom Pirlom nisu bile lažne.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srđan Stevanović/Starsport
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Iliev je u razgovoru za Arenu sport ispričao kako su tekli razgovori sa italijanskim stručnjakom.

"Sedeo sam sa njim i čovek je (hteo) za pet puta manje novca nego što je dobio u Turskoj... I njega je to zaintrigiralo, oduševilo i želeo. I to je trajalo 10-15 dana dok se sve lomilo. Dolazilo se do najsitnijih detalja", izjavio je Iliev.

Bivši šef sportskog sektora crno-belih nije želeo da otkrije zbog čega je napustio klub iz Humske.

"Dao sam reč da tu temu neću počinjati dok mene neko ne pecne, onda ću reći sve, naravno. Do tada neću. Odluka je bila moja. Ne kajem se. Ponovo bih isto uradio. Morate da zaštite svoj autoritet. Ne bih toliko dugo izdržao na funkciji sportskog direktora Partizana da sam bio potrčko. Želeo sam da snosim odgovornost pozicije i funkcije, zato sam uvek govorio kako vidim tim. Zato mi je drago što je velika većina bila uvek u kontri sa mnom. Većina je uvek drugačije videla svakog fudbalera kojeg sam doveo. Šta da kažem, neravnopravna borba, jači sam od svih njih".

Iliev je obelodanio i kako je birao Leonarda pre Kange.

"Dobio sam poruku dok sam bio u kolima na Košutnjaku. Uzimam telefon i puštam video klip od 30 sekundi. Vozio sam i pitao sam se da li je moguće da ovog mogu da dovedem. Tog što mi je poslao klip pitao sam da li bi Leonardo došao za 10.000 mesečno. Naravno da je došao za mnogo više, ali tako sam počeo. Kako je došlo do toga? Meni je pre Zvezde bio ponuđen i Kanga, a ljudi treba da znaju da Zvezdi i Partizanu nude identične igrače. Tražili smo ko je Leonardov agent i kada smo došli do njega rekao nam je: „Da li ste normalni? Za vas je Kanga“. Veoma poštujem Kangu, odličan je igrač, ali vidi se jasna razlika u kvalitetu te dvojice igrača", podvukao je Iliev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu