Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.09.2022.

12:06

Superkup Evrope u SAD – tim iz MLS-a u borbi za trofej?

Borba za trofej Superkupa Evrope više nikada neće biti ista, ako je verovati pisanju britanskih i španskih medija.

Izvor:

Autor:

Superkup Evrope u SAD – tim iz MLS-a u borbi za trofej?
EPA/Petteri Paalasmaa

Najpre je "As" preneo da UEFA planira finale Lige šampiona koje bi se igralo u Njujorku, dok se "Gardijan" nadovezao na to i istakao da se tu ne staje.

Prema njihovim tvrdvnjama, promeniće se koncept Superkupa Evrope gde neće kao do sada učestvovati pobednik Lige šampiona i Lige Evrope u jednom, finalnom meču.

U budućnosti bi trebalo da se za ovaj trofej bore tri evropske, ali i jedna američka ekipa. Plan je sledeći, sa Starog kontinenta bi igrali pobednici Lige šampiona, Lige Evrope i Lige Konferencija, dok bi SAD predstavljao osvajač MLS lige. Jasno je da bi struktura bila takva da bi se igrala dva polufinala, a potom i finale između boljih u prvim mečevima.

Taj turnir bi trebalo da se igra u SAD, daleko od Evrope, a razlog je naravno profit. Već dugo UEFA pokušava da od tog meča napravi nešto više i ukoliko ovaj format bude prihvaćen Superkup u Americi bi mogao krenuti 2024 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu