Nova vest
Fudbal

Petak, 19.08.2022.

17:28

Kostić predstavljen – kombinacija sa Vlahovićem na 16 metara VIDEO

Novi fudbaler Juventusa Filip Kostić zvanično je predstavljen kao pojačanje torinskog kluba.

Izvor:

Autor:

Kostić predstavljen – kombinacija sa Vlahovićem na 16 metara VIDEO
Foto: Profimedia

Krilni fudbaler je dočekao debi pre promocije, a na njoj je istakao kako mu je drago što je član "Stare dame".

"Zaista sma srećan što sam ovde, moram to da kažem još jednom. Poslednji meč pobedili smo 3:0 i zaista je bilo lepo. Želeo sam da promenim sredinu. Dušan je ovde i zaista sam srećan. I generalno govoreći, drago mi je što sam postao deo Juventusa", rekao je Kostić.

Veliku ulogu u njegovom dolasku je odigrao Dušan Vlahović, saigrač u reprezentaciji i napadač Juventusa.

"Dok sam igrao sa Vlahovićem u reprezentaciji Srbije, Dušan me je pitao koje je moje mišljenje o klubu i dodao da bi voleo da igramo zajedno. Rekao mi je mnogo toga lepog o Torinu. Sada vidim da je bio u pravu za sve. Kada me pirtate o idealnoj igri nas dvojice, to bi bilo dodavanje na 16 metara odakle Dušan može da da gol", dodao je Kostić.

Doskorašnji igrač Ajntrahta je svestan izazova koji je pred njim.

"Juventus je klub koji zahteva pobede. Napredovaću korak po korak, meč po meč. Znam šta klub traži od mene i uradiću sve što je potrebno da napreduje. Nisam bio uključen u pregovore od prvog kontakta. Znao sam da želim da dođem ovde i da ću uraditi sve da dođem ovde. Pratio sam Juventus od detinjstva. Moj zadatak je ovde da omogućim napadačima najbolje lopte kako bi postigli golove. Zato sam ovde", smatra Kostić.

Razgovarao je sa trenerom Maksom Alegrijem.

"Razgovarali smo o normalnim stvarima, sistemima igre i nekim tehničkim aspektima. Neko sam ko mnogo radi, još nisam raspakovao torbe jer želim da se što pre uklopim. Nema prevelike razlike između Nemačke i Italije. Postoji sistem u koji je potrebno ući, nadam se da ću se svakodnevnim radom brzo prilagoditi novom klubu", kaže Kostić.

Otkrio je i zašto je uzeo dres sa brojem 17.

"Broj 17 je bio slobodan i odlučio sam da ga zadržim i ovde pošto sam ga već nosio u reprezentaciji", zaključio je reprezentativac Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve