Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.08.2022.

16:58

Čekanje je gotovo – prva pobeda Foresta u 21. veku

Fudbaleri Notingem Foresta upisali su prvu pobedu u Premijer ligi u novoj sezoni, ali i od 1999. godine kada su ispali iz elitnog ranga.

Izvor:

Autor:

Čekanje je gotovo – prva pobeda Foresta u 21. veku
Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Izabranici Stivena Kupera su bili bolji na domaćem terenu protiv Vest Hema rezultatom 1:0 u drugom kolu engleskog šampionata.

Vest Hem je pre ovog meča slavio na 10 od 14 utakmica protiv ekipa koje su tek izborile promociju, ali su se "šumari" potrudili da pokvare taj procenat.

Bio je ovo donekle i sentimentalan meč za napadača "čekićara" Majkla Antonia koji je poslednju utakmicu na "SIti Graundu" odigrao pre sedam godina, a samo tri dana kasnije prešao upravo u Vest Hem.

Jamajkanski napadač je bio jedan od glavnih aktera u susretu i to kao krivac za poništeni gol Saida Benrame u 43. minutu igre, nakon što je iz VAR sobe utvrđeno da je Antonio napravio faul u začetku akcije.

Sve je to kaznio nekadašnji napadač Liverpula Tavio Avoniji komičnim golom u trećem minutu nadoknade prvog dela igra. Pojačanje iz Union Berlina je u prvom startu za Forest zatresao mrežu protivnika nakon što ga je lopta praktično pogodila nakon pasa/šuta Džesija Lingarda.

To je bio prvi gol za Forest još od pomenute 1999. godine kada je poslednji put u tom dresu pogodio Kris Bart-Vilijams.

Ostaje pitanje da li je domaća ekipa i zaslužila sva tri boda. Činjenica je da su u drugo poluvreme ušli golom talentovanog Brenana Džonsona, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Međutim, ostatak meča je pripao Vest Hemu i u tom periodu su dva puta pogađali prečku, a Deklan Rajs je uspeo da postane tragičar promašivši penal koji bi njegovom timu doneo bod. Pitanje je da li je Skot Mekena mogao da dobije i crveni karton zbog namernog igranja rukom, ali je prošao samo sa žutim. Inače, Škot je bio jedan od samo trojice igrača iz startnih 11 Foresta koji je bio tu i na kraju prošle sezone. Pored njega, tu su pomenuti Džonson i partner u odbrani Džo Voral.

Naposletku su važna samo tri boda koja idu Notingemu i koji je trenutno 10. nakon polovičnog učinka i nekompletiranog drugog kola. Vest Hem je na dnu, a ispod njih je samo Mančester junajted.

Notingem u narednom kolu gostuje Evertonu, dok Vest Hem najpre očekuje meč kvalifikacija za Ligu konferencija protiv danskog Viborga, a potom će dočekati Brajton.

Premijer liga, 2. kolo:

Nedelja:
Notingem – Vest Hem 1:0 (1:0)
Avoniji 45+3
17.30 Čelsi – Totenhem
Ponedeljak:
21.00 Liverpul – Kristal Palas
Subota:
Aston Vila – Everton 2:1 (1:0)
Ings 31, Buendija 86 – Dinje 87ag
Mančester Siti – Bornmut 4:0 (3:0)
Gundogan 19, De Brujne 31, Foden 37, Lerma 79ag
Arsenal – Lester 4:2 (2:0)

Žesus 23. 35, Džaka 55, Martineli 76 – Saliba 53ag, Medison 74
Vulvs – Fulam 0:0
Brajton – Njukasl 0:0
Sautempton – Lids 2:2 (0:0)

Aribo 72, Voker-Piters 81 – Rodrigo 46, 60
Brentford – Mančester junajted 4:0 (4:0)
Dasilva 10, Jensen 18, Mi 30, Mbeumo 35

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve