Nova vest
Fudbal

Subota, 13.08.2022.

13:02

Gulitov savet Ten Hagu: Zaboravi holandski mentalitet

Rud Gulit, legenda holandskog fudbala i nekadašnji as Milana, ima savet za menadžera Mančester junajteda, Erika ten Haga.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gulitov savet Ten Hagu: Zaboravi holandski mentalitet
Foto: Profimedia

Bivši menadžer Ajaksa je pre nekoliko meseci preuzeo kormilo kluba sa Old Traforda, u želji da ga vrati na pobednički kolosek i u borbu za trofeje.

To neće ići tako lako, što se pokazalo i u prvom meču sezone i porazu kod kuće od Brajtona (1:2), a Gulit ima poseban savet za svog zemljaka.

On kaže da Ten Hag mora da se odrekne nekih stvari ako želi da preživi u Premijer ligi.

"Erik ten Hag je dobar trener, ali ako tamo dođete samo sa holandskim mentalitetom, biće teško. Morate da se prilagodite i da shvatite da ne dobijate mečeve samo fudbalom. Potrebna vam je i snaga. Potrebna vam je tehnika. Izdržljivost. Pravi mentalitet. Na sredini, igrači koji umeju da odigraju lopru, ali i da je otmu protivniku. Ako to nemate i mislite samo da igrate lepo, teško je. Videli ste kako je Fulam otežao posao Liverpulu, zato i volimo Premijer ligu. Nema lakih mečeva, to morate da rezumete, da radite naporno svaki dan i da imate prave igrače", jasan je Gulit.

On ima osećaj da je Ten Hag "uleteo i cirkus Mančester junajteda", u vreme kad u klubu postoje ozbiljni problemi.

"Mnogo je problema u klubu. Igrači žele da odu u druge timove, u Liverpul, Siti i Čelsi. Nisu više glavni tim u Engleskoj, kao što su bili kod Aleksa Fergusona. I problem Ten Haga je što ima petoricu bivših igrača koji svaki dan u medijima pričaju o Mančester junajtedu. Teško je i jedini način da se to prevaziđe jeste da pobeđujete", dodao je Rud.

Smatra da Junajted nije smeo da se olako odrekne usluga Žozea Murinja.

"Prerano su otpustili Murinja, on je osvojio trofej sa igralima koji nisu bili tako dobri", zaključio je Holanđanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve