Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.06.2022.

17:25

Pavlović napustio Monako i otišao u "fabriku talenata"

Srpski fudbalski reprezentativac Strahinja Pavlović pojačao je redove Salcburga, potvrdio je taj klub.

Izvor:

Autor:

Pavlović napustio Monako i otišao u
EPA-EFE/Andrej Cukic

Šampion Austrije, poznat po tome što su kroz njega prošla neka od svetski poznatih fudbalskih imena, će platiti Monaku sedam miliona evra fiksno za štopera "orlova", a francuski klub moći će da inkasira još dve miliona evra kroz bonuse.

Sa Salcburgom će potpisati ugovor koji će ga tamo zadržati pet godina, odnosno do leta 2027. godine.

“Pre svega, znam koliko je ovo veliki klub i veoma sam srećan što sam došao ovde. Naravno, želim da osvajam trofeje i da igram u Ligi šampiona. Poznajem politiku kluba i znam da se ovde afrimisalo mnogo mladih igrača kao što sam ja. Kada sam čuo da me Salcburg želi, nisam se dvoumio. Ovo je klub broj jedan u Austriji”, istakao je Pavlović po dolasku.

Nedavno je u okviru Lige nacija igrao sa novim saigračem, napadačem Benjaminom Šeškom. Slovenački vunderkind je bio u direktnom okršaju sa Pavlovićem tokom dva meča.

“Pre nekoliko nedelja sam igrao protiv Benjamina Šeška u Ligi naciji. Bio je dobar meč, imali smo mnogo interesantnih duela. Baš je dobar igrač, pravio mi je probleme i dao gol kada sam ga čuvao”, rekao je Pavlović.

Pavlović je prošlu sezonu završio u Bazelu na pozajmici, a za Monako je odigrao samo 12 utakmica.

Klub iz Kneževine je 2020. Partizanu platio 10 miliona evra za mladog defanzivca.

Za reprezentaciju Srbije Strahinja Pavlović odigrao je 20 utakmica i postigao jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve