Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.06.2022.

09:55

FIFA poslušala Piksija – novo pravilo za Mundijal

FIFA iz dana u dan donosi nova pravila za Svetsko prvenstvo, a usvojen je novi predlog koji je među prvima baš u Kataru izneo selektor Srbije Dragan Stojković.

Izvor: SS

Autor: SS

FIFA poslušala Piksija – novo pravilo za Mundijal
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Nakon što je odlučeno da će sve reprezentacije imati pravo na pet izmena tokom utakmice, prelomljeno je da će selektori imati više igrača na raspolaganju.

Na sastanku FIFA i IFAB, organizacije koja određuje pravila fudbalske igre, dogovoreno je će svaka selekcija umesto 23, imati 26 igrača.

Biće u svakom timu 23 igrača u polju i tri golmana, kako bi svima bilo olakšano jer se Mundijal igra usred sezone, u novembru i decembru, kao i u slučaju povreda i kartona.

FIFA je tako poslušala predlog koji je na panelu selektora u Dohi pre dva meseca izneo popularni Piksi.

"Dva puta sam se javljao za reč. Moja ideja je da u Katar treba da vodimo 26 igrača, 23 plus tri golmana! Smatram da je to jedan optimalan broj i da niko nije protiv toga. Zbog kovida, povreda i raznih stvari. Verujem da ćemo dobiti zeleno svetlo. U drugom obraćanju rekao sam da svi igrače treba da sede na klupi, a ne da trojicu šaljem na tribine. Vidim da su se svi složili. Mislim da će to razmišljanje proći i zvanično", rekao je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve