Nova vest
Fudbal

Petak, 27.05.2022.

13:58

Nekadašnji asistent "El Loka" novi selektor Čilea

Fudbalski savez Čilea imenovao je za novog selektora Eduarda Berisa, nakon što se ta selekcija nije plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Izvor: B92

Autor:B92

Nekadašnji asistent
Foto: Profimedia

Ugovor sa 52-godišnjim argentinskim stručnjakom će važiti do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026., saopšteno je noćas.

Urugvajac Martin Lasarte dobio je otkaz u aprilu nakon što Čile drugi put zaredom nije izborio plasman na Svetsko prvenstvo.

Člie je zauzeo sedmo mesto u kvalifikacijama u kojima igra 10 reprezentacija, ali osporava nastup Ekvadora u Kataru, zbog navoda da Bajron Kastiljo nije imao pravo igranja.

Beriso je u kvalifikacijama vodio Paragvaj, a otkaz je dobio u oktobru prošle godine, nakon poraza od Bolivije (4:0). Paragvaj je kvalifikacije završio na osmom mestu.

Od 2007. do 2011. Beriso je bio pomoćnik selektora Čilea Marsela Bjelse. Takođe je vodio Seltu, Sevilju i Atletik Bilbao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve