Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.12.2021.

12:15

Novi ugovor za selektora Hrvatske – Dalić 2024.

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić potpisao je produžetak saradnje sa tamošnjim savezom.

Izvor:

Autor:

Novi ugovor za selektora Hrvatske – Dalić 2024.
EPA/Robert Perry / POOL

Novi ugovor znači da će on biti selektro sve dok kraja Evropskog prvenstva 2024-

"Zahvaljujem predsedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu poverenja. Puno sam puta istakao da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju je najveća privilegija koju jedan trener može imati i zato se nisam dvoumio kada mi je predložen nastavak suradnje“, rekao je Dalić za sajt Fudbalskog saveza Hrvatske.

Govorio je o predstojećim planovima.

"Proteklih nekoliko meseci sam se uverio da smo na pravom putu, osećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osveženom Hrvatskom nastavim da ostvarujem velike rezultate i tako uveseljavam naš narod. Uveren sam u naš uspeh u kvalifikacijama za EURO 2024, a s obzirom na to da je domaćin Nemačka, uveren sam da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je neverovatan motiv za dalji rad“, kaže hrvatski selektor.

On je na toj pozicjiji od 2017, a od tada je sa tom reprezentacijom osvojio drugo mesto na Svetskom prvenstvu 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve