Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.10.2021.

16:45

Bum srpskog tinejdžera – kuca na vrata Bajerna VIDEO

Bavarski gigant Bajern u svojoj radionici ima pravi dragulj srpskog fudbala.

Izvor: MS

Autor: MS

Bum srpskog tinejdžera – kuca na vrata Bajerna VIDEO
Photo by Ben Gal/Orange Pictures/Profimedia

U pitanju je 18-godišnji Nemanja Motika koji je, pre nego što je došao u Srbiju da se odazove omladinskoj reprezentaciji, u strašnoj formi za drugi tim Bajerna.

Postigao je čak 13 golova u četvrtom rangu Nemačke i skrenuo pažnju na sebe, među kojima četiri na meču sa Švajnfurtom (6:3), pa se već spominje da bi šansu mogao da dobije u prvom timu sa zvezdama poput Roberta Levandovskog, Tomasa Milera, Kingslija Komana...

Nemački mediji javljaju da je pitanje samo vremena i tajminga da Motika ostane "gore", gde je već igrao kod trenera Julijana Nagelsmana tokom priprema, a ranije i trenerio kod Hansija Flika.

"Nivo Bajerna je veoma viok, svi rade na tome da jednog dana zaigraju za prvi tim. Na početku sam, moram da nastavim u ovom ritmu", skroman je Nemanja.

Motika je tek u drugoj seniorskoj sezoni, a pod vođstvom trenera Martina Demikelisa uspeo je da upiše pet asistencija i već sada pokaže da je prevazišao ligu i drugi tim Bajerna.

Eksploziju je imao i za "Orliće" tako što je jedini bio strelac na debiju protiv Rumunije pre četiri meseca.

Momak kome su roditelji Srbi iz okoline Sarajeva, a rođen je u Berlinu, zajedno sa mlađim bratom Nikolom, takođe članom Bajernom, izabrao je Srbiju ispred Nemačke, o čemu smo pisali prošle godine.

Sada je pred njim najteži prelaz, ali kako je počeo neće morati da brine...

Motika je lepa budućnost srpskog fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve