Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.09.2021.

15:00

Dragović: Zaslužili smo podršku protiv Voždovca

U 165. "večitom" derbiju istakao se Aleksandar Dragović, defanzivac Crvene zvezde, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na meču.

Izvor: B92

Autor:B92

Dragović: Zaslužili smo podršku protiv Voždovca
Foto: FK Crvena zvezda

"Lepo smo igrali na derbiju, mislim da su navijači zadovoljni borbom i zalaganjem nas igrača. Falilo nam je malo sreće da pobedimo, ali mi je drago što smo uspeli da zalaganjem i dobrom igrom dođemo do izjednačenja. Naredna utakmica nas očekuje već za dva dana na našem najvećem stadionu, na našoj Marakani. Ne sumnjam da će navijači dođi u velikom broju na stadion, kao što su to uradili kada je bila proslava rođendana stadiona, protiv Brage i sada na derbiju. Njihova podrška nam dosta znači i kada se čuje pesma sa tribina svi želimo da damo maksimum i ostavimo srce na terenu. Nemamo poraz u ligi i želimo tako da nastavimo seriju trijumfa protiv Voždovca i da donosimo radost svim navijačima Zvezde koji nas vatreno bodre od početka sezone", rekao je Dragović.

Da je Aleksandar Dragović bio jedan od najboljih aktera 165. večitog derbija mogli su da zapaze svi. Tome svedoče statistički podaci platforme InStat prema kojim je bivši fudbaler Leverkuzena, Lestera i Dinamo Kijeva zabeležio ukupan indeks 295.

Dragović je odigrao ceo meč i za period od 90 minuta igre osvojio čak 80 posto duela. Maksimalan učinak imao je u vazduhu gde je imao šest od šest dobijenih duela, a kada su u pitanju dueli na travnatoj površni stameni štoper je u pet navrata izlazio kao pobednik.

Superioran je bio Dragović i u uklizavanjima gde je tri puta startovao na loptu i bez faula zaustavljao napade rivala. Kada je u pitanju iznošenje lopte i precizna dodavanja štoper je takođe bio veoma zapažen.

Imao je Dragović 82 posto tačnih pasova upućenim prema saigračima, a od toga tri precizna duga dodavanja upućenih prema Kataiju i Dioniju, dok je najviše razmenjenih pasova imao sa Erakovićem i Kangom.

Od kada je zadužio dres svog voljenog kluba i odigrao prvi meč na priremama u Austriji protiv Šturma, odmah se moglo primetiti da je Dragović štoper na nivou svetske klase.

Kao pravi lider na tere

nu komandovao je odbranom Dragović u kvalifikacijama prvo za Ligu šampiona, gde je zabeležio jednu asistenciju na meču protiv Kairata, a potom u Ligi Evrope. Na četrnaest mečeva, koliko je nastupao za Crvenu zvezdu, reprezentativac Austrije je pokazao dominaciju u gotovo svim segmentima defanzive.

Pravovremeni klizeći startovi, sjajno čitanje igre, odličan tajming u skoku sve su to karakteristike centralnog halfa koji igra na vrhunskom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d