Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.07.2021.

19:30

Pantić načeo DAC, Rikardo završio posao, a Partizan je dobio golmana VIDEO

Partizan se plasirao u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto je i u revanšu u gostima pobedio Dunajsku Stredu – 2:0 (1:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Pantić načeo DAC, Rikardo završio posao, a Partizan je dobio golmana VIDEO
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Pre sedam dana u Beogradu bilo je 1:0, pa je sa ukupnih 2:0 Partizan sačuvao maksimalan učinak srpskih klubova u evro-takmičenjima.

Već kroz sedam dana sledi novi izazov, ponovo na strani, jer će crno-beli gostovati na obali Crnog mora, ruskom premijerligašu Sočiju.

Aleksandar Stanojević je u prvom susretu imao uvid u kvalitete slovačkog predstavnika i na osnovu toga je postavio veoma dobru taktiku za revanš.

Postavio je "parni valjak" u dobar blok, zatvorio je sve prilaze golu, iako je bio prinuđen da napravi dve izmene.

Kapitena Vladimira Stojkovića, koji je u međuvremenu završio transfer u Saudijsku Arabiju, na golu je zamenio Aleksandar Popović, dok je upražnjeno mesto na desnom beku zauzeo Aleksandar Lutovac.

I ništa se to nije osetilo, posebno jer je iz prve prave pretnje po gol DAC-a, Partizan poveo. Posle kornera sa desne strane je Bibars Natho lepo odložio za Danila Pantića, a on još lepše pogodio i doveo Beograđane u vođstvo.

Već u 26. minutu je Popović spasao Partizan pošto je odbranio čist zicer Zuberu u situaciji jedan na jedan.

Na isti način je na drugoj strani Jedlička uzvratio u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu, tako što je odbranio udarac Rikarda iz peterca i vrhovima prstiju ga sproveo do stative.

Partizan je u nastavku sve više gledao kako da prođe vreme, te da sačuva svoju mrežu, u čemu je uspevao, ali su Slovaci ipak uspevali da zaprete. I to ozbiljno.

Posebno neugodno bilo je u 68. minutu kada je najpre Vujačić zakačio loptu kod šuta Šefera taman toliko da spase čist gol, a posle kornera je Beskorovaljnij pogodio stativu!

Preživeo je srpski tim, ali nije bio kraj. U 78. minutu je pravo niotkuda dosuđen penal za Dunajsku Stredu, posle starta Siniše Saničanina nad Taivuom.

Švajcarski arbitar je procenio da je to bio kazneni udarac, iako se činilo da je štoper Partizana startovao na loptu.

Ipak, na scenu je stupio mladi golman Popović i odbranio je udarac Hrvata Andrije Balića.

Samo dva minuta kasnije stigla je kazna i sve je bilo rešeno.

Saša Zdjelar je proigrao Rikarda Gomeša sa leve strane, a napadač crno-belih veoma efektno postigao gol za 2:0.

Partizan je i u četvrtoj utakmici ove sezone sačuvao svoju mrežu, a računajući i pripremne utakmice to je ukupno osam mečeva u nizu bez primljenog gola.

Sledi duel protiv Voždovca u 3. kolu Linglong Superlige Srbije (nedelja, 21.00), a onda let u Soči i veoma ozbiljan ispit.

U međuvremenu, u četvrtak od 14 sati, biće obavljen žreb za plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija, na kome će par Soči – Partizan imati povlašćenu poziciju.

Sva dešavanja iz Slovačke pratili smo direktno putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d