Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.05.2021.

17:30

Milunović: Svlačionica ključ uspeha

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde ove sezone je Nemanja Milunović.

Izvor:

Autor:

Milunović: Svlačionica ključ uspeha
Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda osvojila je 32. prvenstvenu titulu, četvrtu u nizu i uskoro je očekuje finale Kupa Srbije protiv Partizana na stadionu "Rajko Mitić" 25. maja.

Takođe, Zvezda je igrala i šesnaestinu finala Lige Evrope i završila sa najvećim brojem bodova u grupnoj fazi u istoriji.

Zvezdin defanzivacdefanzivac je naglasio da je za trofeje najbitnija dobra atmosfera među igračima, kao i da se svi nadaju osvajanju duple krune.

"Svlačionica je nešto najvažnije. Ključ rezultata i uspeha prethodnih godina je drugarski odnos koji imamo. Znam koliko armija zvezdaša i mi u klubu željno iščekujemo pehar kupa. Možemo ove godine da uđemo u istoriju kao ekipa koja nije izgubila celo prvenstvo i to su stvari koje iz nas konstantno izvlače maksimum. Nedostaje nam publika na utakmicama. Naši navijači nas iznenađuju van stadiona i tad vidimo koliko doprinose i kakav su vetar u leđa. Jedva čekamo da se završi pandemija, da se vrati sloboda ljudima i da igramo fudbal pred gledaocima", smatra Milunović.

Dejan Stanković i njegov stručni štab dosta pažnje posvećuju detaljima vezanim za ofanzivne i defanzivne prekide. Zbog svoje visine Milunović ima značajnu ulogu u tom segmentu igre.

"Veoma smo visoka ekipa, postigli smo skoro 30 golova na prekid iz kombinacija koje smo uigravali. Stručni štab i trener Stanković dosta pridaju važnosti defanzivnim i ofanzivnim prekidima. Drago mi je da mi polazi za ,,rukom“ da dajem golove, ali je najvažnije da kao tim beležimo pobede. Krasi nas odlična skok igra i tu su zaista svi sjajni. Od nas u odbrani pa sve do Pavkova i Falćinelija u napadu. U Zvezdi su mi najdraži golovi Olimpijakosu i Gentu u Belgiji, koje smo dali upravo posle prekida", zaključio je Čačanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve