Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.04.2021.

08:00

Superliga Evrope se oglasila o rasulu

Nakon odustajanja šest engleskih klubova od učešća, oglasila se i Superliga Evrope (ESL).

Izvor: MT

Autor: MT

Superliga Evrope se oglasila o rasulu
Foto: Profimedia

Takmičenje je na "staklenim" nogama, a "zainteresovani" su ostali italijani (Juventus, Milan, Inter) i španski klubovi (Real, Atletiko, Barselona).

"Evropska Superliga je uverena da trenutni 'status kvo' evropskog fudbala mora da se promeni.

Predlažemo novo evropsko takmičenje, jer postojeći sistem ne radi. Naš predlog je usmeren ka tome da dozvoli sportu da se razvija dok generiše sredstva i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući pomoć u rešavanju finansijskih teškoća nastalih zbog pandemije. To takmičenje bi obezbedilo materijalno povećane uplate svim fudbalskim akterima", oglasila se ESL i osvrnula se na odustajanje Engleza od takmičenja:

"Uprkos proglašenom istupanju engleskih klubova, koji su primorani na takve odluke zbog pritiska kojem su bili izloženi, uvereni smo da je naš predlog potpuno u saglasju sa evropskim pravom i pravilima, kao što je danas predstavljeno sudskom odlukom koja čuva Superligu od delovanja treće strane.

S obzirom na trenutne okolnosti, razmotrićemo ponovo najadekvatnije korake da preoblikujemo projekat, uvek imajući u vidu naš cilj – da ponudimo navijačima najbolje moguće iskustvo dok obezbeđujemo solidarne isplate čitavoj fudbalskoj zajednici".

Hronologiju dešavanja od utorka uveče čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d