Mediji u Italiji: Zlatanov uzdah olakšanja, heroj, rođendanac Donaruma

Igra Crvene zvezde na "SanSiru" ostavila je snažan utisak i na italijanske novinare koji su kritikovali slabu igru Milana.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Opšta konstatacija je da su "rosoneri" imali mnogo sreće i da će samo zahvaljujući golmanu Donarumi biti danas na žrebu za osminu finala.

List "Gazeta delo sport" je na naslovnoj strani poručio "Srećna zvezda", aludirajući na to da su igrači Milana imali mnogo sreće u sudaru sa šampionom Srbije.

U tekstu pod naslovom "Srećom Donaruma je tu" ističe se kako je tim Stefana Piolija bio izmožden non-stop igranjem, ali da to ne može da im bude opravdanje što su bili na ivici eliminacije.

"Na San Siru 1:1.. Da budemo iskreni, Stankovićeva Crvena zvezda je zaslužila da bude nagrađena, za ponašanje, duh, za igru. Neverovatno je da kao i u Srbiji Milan nije iskoristio brojčanu prednost. Juče, kao i nedelju dana pre toga, Srbi su imali igrača manje u srcu odbrane u drugom poluvremenu i baš kao i pre sedam dana, naterali su MIlan na patnju. Kako objasniti toliku patnju? Evidentan je mentalni i fizički zamor, scenario je predvidljiv, neki igrači su isključili motore. Pad je očigledan, to će proći, ali jedni drugima moraju da kažu istinu u lice", komentar je u "Gazeti".

Za igrača utakmice proglašen je golman MIlana Donaruma (ocena 7,5), dok je u timu Crvene zvezde najvišu ocenu dobio Mirko Ivanić (7).

"Korijere delo Sera" u tekstu pod naslovom "Milan bez daha" ističe frustraciju u redovima domaćina posle još jedne loše partije, a uoči meča sa Romom na "Olimpiku" narednog vikenda.

"Završilo se sa ljutitim igračima Crvene zvezde na centru terena, koji su opkolili sudiju Hila Manzana, koji im nije dozvolio da u 93. minutu izvedu poslednji korner. Nedaleko odatle, Ibrahimović, veoma napet, ispustio je uzdah olakšanja. Koji minut pre toga Zlatan je u frustraciji udario nogom stativu, vrlo ljut, ali on i njegovi saigrači krivi su za još jednu razočaravajuću predstavu, još jednu. Jedino dobro je rezultat, mršav remi koji je Milanu bio dovoljan da se kvalifikuje među 16 u Ligi Evrope", konstatuje reporter ovog lista.

"Korijere delo Sport" je u izveštaju sa naslovom "Đavoli prošli, ali sa koliko napora", a ističe se sjajna rođendanska partija golmana golmana Ganluiđija Donarume koji je na dan meča oduvao 22 svećiće na torti.

To što još nije produžio ugovor je drugi problem za Milan, ali kako ističu i u ovom listu, spisak nevolja je sve duži i Milan ni po čemu više ne podseća na tim "iz proteklog semestra" u 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu