Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.01.2021.

11:45

Rašford na meti rasista posle meča sa Arsenalom

Markus Rašford je treći fudbaler Mančester junajteda koji je u poslednjih sedam dana na društvenim medijima doživeo rasističke uvrede.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Rašford na meti rasista posle meča sa Arsenalom
Foto: EPA-EFE/Shaun Botterill

Posle Aksela Tuanzebea i Antonija Marsijala, koji su vređani posle poraza od Šefild junajteda, isto zlo je snašlo i Rašforda posle meča sa Arsenalom.

Susret u Londonu je završen bez golova, a Rašford je na svom Tviter profilu dobio niz uvreda.

Jedan od njih je postovao imođi majmuna, dok je drugi poručio mladom fudbaleru "da ide u zoološki vrt".

To su užasne stvari i brojne uticajne ličnosti u Premijer ligi traže da se primene najstrožije mere prema svima koji šire rasnu mržnju na društvenim mrežama.

Rašford se nedugo posle toga oglasio porukom.

"Humanost u društveni mediji na svojoj najgoroj tački. Da, ja sam tamnoput i ponosan sam na to svakog dana. Niko, nijedan komentar neće učiniti da se osećam drugačije. Žao mi je ako ste očekivali snažnu reakciju, jednostavno nećete dobiti to zadovoljstvo", poručio je Markus rasistima.

On je dodao i ovo.

"Ne delim skrinšotove. Bilo bi neodgovorno uraditi to jer u njima nema ništa originalno. Ima toliko lepe dece svih mogućih rasa koja me prate i ne moraju to da čitaju. Prelepe boje koje jedino mogu da se slave", dodao je napadač Junajteda.

On se zahvalio Arsenalu na posebnom programu koju su upriličili i u kom su mu se zahvalili na svemu što čini da se bori protiv siromaštva dece u društvu.

U decembru je dobio nagradu za Sportsku ličnosti godine u izboru BBC, pre svega zbog svog rada u organizaciji "FareShare" koja nastoji da obezbedi obroke za siromašne školarce širom Velike Britanije.

Na vest da je Rašford vređan na rasnoj osnovi, oglasili su se i bivši igrači, Jan Rajt, Džermejn Dženas i Gari Lineker koji su poručili da je krajnji čas da se nešto konkretno uradi po tom pitanju, kako bi se zaštitili igrači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve