Nova vest
Fudbal

Petak, 22.01.2021.

15:13

Zvezda silna u prvoj proveri VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su poljski Šljonsk 4:0 (2:0) u pripremnoj utakmici u Antaliji.

Izvor: MS

Autor: MS

Zvezda silna u prvoj proveri VIDEO
foto: STARSPORT

U prvom meču ove godine crveno-beli su ubedljivo slavili golovima Dijega Falčinelija (dva puta), Mirka Ivanića i Milana Pavkova.

Trijumf izabranika Dejana Stankovića protiv četvrtoplasiranog tima Poljske, kome je ovo bila generalna proba, mogao je da bude i ubedljiviji.

Imali su potpunu kontrolu tokom čitavog meča u kome je debitovao Aksel Bakajoko, ali zamenjen Željkom Gavrićem posle samo 20 minuta iz nepoznatog razloga.

Poljaci su odolevali do 34. minuta kada je Ivanić pogodio iz neposrede blizine. Korner je izveo Ben, Degenek je skočio, a lopta došla do veziste crveno-belih koji je lako smestio loptu u mrežu.

Ubrzo potom je na scenu nastupio italijanski napadač Dijego Falčineli.

Prvo je poslao "raketu" u rašlje gola Šljonska, a onda u akciji Ivanića i Rodića prebacio loptu preko linije iz peterca.

Stanković je baš u tom trenutku na teren poslao rezerviste, a po ulasku na teren "glad" je osetio Pavkov.

Velika želja i upornost su mu se isplatitili kada je u samom finišu primorao golmana Šljonska da četvrti put izvadi loptu iz svoje mreže.

Crvena zvezda naredni meč igra u ponedeljak kada je rival ruska Ufa, a potom je čekaju provere protiv Maribora (28. januar) i Šahtjora (31. januar).

Prvu pripremnu utakmicu sa Zvezde mogli ste da pratite u prenosu na našem portalu.

Tok meča

Drugo poluvreme

74. minut – GOL! Milan Pavkov! Sjajna akcija i "devetka" crveno-belih se upisuje u strelce.

58. minut – GOL! Ivanić je usposlio Rodića u trku, koji je idealno usposlio Falčinelija, a Italijan sa svega par metara pogodio praznu mrežu.

56. minut – Zvezda ima inicijativu. Sve vreme napada na gol rivala...

47. minut – Gavrić promašio zicer. Imao je veliku priliku "jedan na jedan", ali je slabo šutirao.

Prvo poluvreme

44. minut – GOL – Falčineli skinuo "pauka". Italijan je kombinovao sa Benom i Gajićem, od koga je dobio loptu i sa desne strane pogodio suprotno rašlje.

34. minut – GOL! Vodi Zvezda preko Mirka Ivanića. Ben je izveo korner, Degenek je skočio, a Ivanić ostao usamljen na drugoj stativi i mirno smestio loptu u mrežu.

30. minut – Zvezda je tražila penal posle pada Bena i činilo se da je bilo kontakta, ali je dama koja sudi odmahnula rukom.

20. minut – Bakajoko je završio debi već posle 20 minuta. Za sada nisu poznato zbog čega ga je zamenio Željko Gavrić.

18. minut – Po jedna odlična šansa na obe strane. Falčineli je prvo glavom pogodio pravo u golmana Sljonska, a onda se na drugoj strani istakao Milan Borjan.

10. minut – bez prevelikih uzbuđenja. Zvezda pokušava da nametne kontrolu, dok Poljaci prete iz brzih kontri

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve