Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.01.2021.

17:20

Stanković o dolascima, odlascima, Kataiju i Mandžukiću

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o prelaznom roku na "Marakani".

Izvor: MS

Autor: MS

Stanković o dolascima, odlascima, Kataiju i Mandžukiću
Foto: FK Crvena zvezda

Odgovarajući na pitanja novinara, pri kraju priprema na Kipru, Stanković je upitan da li očekuje pojačanje na poziciji krila do polaska u Tursku na drugu fazu.

Najviše se spekuliše o Simoneu Ederi iz Torina.

"Ako bude interesantan igrač na tržištu za Crvenu zvezdu - dovešćemo ga, ako ne, mislim da možemo u ovom sastavu da nastavimo dalje, jer stav kluba je, kao i moj, da ne želimo da nagomilavamo fudbalere, već da radimo sa onim što imamo na raspolaganju. Prezadovoljan sam igračima, ako bude nekih prilika - reagovaćemo", počeo je Stanković.

Uvek su aktuelni i odlasci igrača u trenutku kada su Miloš Degenek i Mohamed El Fardu Ben na meti stranih klubova.

"Od priče do realizacije transfera je ogroman put, tako da je to sve što mogu da kažem u slučaju Bena. Ako ode reagovaćemo, ako ostane još bolje", rekao je Stanković i potvrdio da će mladi Andrija Radulović sezonu završiti u dresu filijale Grafičara.

"Što se tiče Radulovića, stav kluba je jasan što se tiče igrača koji dolaze iz pmladinske škole u prvi tim. On je fenomenalan fudbaler kom trebaju utakmice, a to će imati u Grafičaru i verujem da će tamo dosta napredovati".

Posle zdravstvenih problema počeo je da trenira Aleksandar Katai i to raduje Stankovića.

"Na naše veliko zadovoljstvo, on je počeo individualno da radi. Ide u Tursku i proći će drugi deo priprema sa nama. Što se tiče spiska putnika, niko neće otpasti u tom smislu, svi zdravi igrači će putovati".

O novajlijama Akselu Bakajoku, pored Ričarda Odade i Nikole Stankovića koji su prekomandovani iz Grafičara, imao je samo reči hvale.

"Bakajoko se sjajno uklopio u grupu. Ima veliku pomoć od Sanoga i Bena koji pričaju francuski. Radimo na igri, na uigravanju, ali njegovi kvaliteti za mene nisu upitni. Odadu vidim isključivo u veznom redu i on samo treba da nastavi da radi i trenira kao sad, i zaista je budućnost Crvene zvezde. On i Stanković su ozbiljno pojačali konkurenciju u veznom redu", rekao je Stanković, uz napomenu da ga je oduševio Veljko Nikolić trkačkim rezultatima uz reči da je "prešao igricu".

Dodao je i da je zadovoljan svime što ima na mestu štopera u ovom trenutku i neće biti pojačanja.

Osvrnuo se Stanković i na dešavanja u Milanu, koji je protivnik u okviru šesnaestine finala Lige Evrope. "Vidim da rade na dovođenju igrača, pominje se Mandžukić koji je u godinama, ali je svakako fizički spreman. Videćemo kako će se uklopiti u njihovu igru, da li je došao kao starter ili rezerva Ibrahimoviću, ali imamo vremena do tad", zaključio je Stanković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve