Nova vest
Fudbal

Subota, 26.12.2020.

18:00

Penal, "projektil" Džake i gol iz nehata presudili Čelsiju!

Fudbaleri Arsenala savladali su Čelsi rezultatom 3:1 u londonskom derbiju u okviru 15. kola Premijer lige.

Izvor: MT

Autor: MT

Penal,
Photo by Andrew Boyers - Pool/Getty Images

Izabranici Mikela Artete prekinuli su seriju loših rezultata, a sam Španac je napravio uoči ovog duela čak šest promena u timu u odnosu na prethodnu utakmicu.

Bio je pod pritiskom, ali su "tobdžije" odigrale zaista dobar meč i golovima Lakazeta, Džake i Sake pobedili velikog rivala.

Počasni pogodak za goste postigao je Ejbraham u 87. minutu.

Čelsiju je ovo treći uzastopni poraz u gostima i ekipa Frenka Lamparda je propustila priliku da se eventualnim trijumfom domogne drugog mesta.

Pravih prilika, organizovanih kroz dobre akcije, u prvom poluvremenu gotovo da nije bilo.

Početak meča pripao je Arsenalu, sredina Čelsiju, da bi tim Mikela Artete u minutima pred pauzu, stekao prednost golovima iz prekida.

Prvo je u 35. minutu Aleksandar Lakazet bio precizan iz penala.

Neposredno pre toga, Ris Džejms je neoprezno sa leđa startovao nad Tirnijem.

U 44. minutu, glavni akter je bio Granit Džaka, koji je na sjajan način pogodio iz slobodno udarca i duplirao prednost svoje ekipe.

Najbolju priliku da stigne do pogotka, Čelsi je imao u 13. minutu, kada je Mejson Maunt iz slobodno udarca pogodio spoljašnji deo stative gola koji čuva Leno.

Čelsi je bolje otvorio drugo poluvreme, ali period dobre igre kratko je trajao.

Već u 56. minutu su poklekli ponovo, a bizaran gol postigao je Saka. On je prošao po desnoj strani, želeo da centrira, ali mu je lopta prešla preko noge i završila iza leđa Mendija.

Do kraja susreta gosti su uspeli da smanje, a nakon intervencije VAR-a u 87. minutu gol je priznat Ejbrahamu za konačnih 3:1.

Čelsi je šansu da unese dodatnu dramu u meč propustio u nadoknadi vremena, kada je Žoržinjo promašio penal.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve