Navijači Herte postavili 60.000 zastava širom Berlina uoči gradskog derbija

Izvor: Beta
Podeli
Photo by Clemens Bilan - Pool/Getty Images
Photo by Clemens Bilan - Pool/Getty Images

Navijači Herte postavili su oko 60.000 klupskih plavo-belih zastava širom Berlina, uoči gradskog fudbalskog derbija protiv Uniona u Bundesligi, a taj potez podržao je njihov klub.

Navijači Herte su u ponedeljak izveli akciju, a dan kasnije, nadležni za sprovođenje građanskih pravila i naredbi saopštili su da će preduzeti mere.

"Shvatam da ljudi žele da budu kreativni u vremenima u kojima navijači ne mogu da dođu na stadion", rekao je gradski zvaničnik Arne Herc nemačkim medijima.

Herc je kritikovao akciju navijača zbog stvaranja smeća i potencijalne opasnosti za saobraćaj i rekao bi trebalo pokrenuti postupak protiv kluba.

"Ako ne uradimo nešto povodom Herte, onda će možda Koka-kola doći sa svojim božićnim kamionom sledeće nedelje", dodao je on.

Portparol Herte Markus Jung rekao je da je ideja bila da navijači pokupe zastave, odnesu ih kući i mašu ispred svojih televizora za vreme utakmice, u petak.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu neće biti gledalaca zbog pandemije koronavirusa.

"Uspeli smo da pružimo malo sreće mnogim navijačima Herte u ova melanholična vremena", naveo je Jung.

Povodom toga oglasili su se i iz Uniona, čiji je trener Urs Fišer rekao da nije video plavo-bele zastave u blizini svoje kuće, dok je portparol Kristijan Arbajt rekao da ih je video samo u medijima.

Posle devet kola Union je šesti na tabeli sa 16 bodova, a Herta zauzima 13. mesto sa osam.

strana 1 od 2 idi na stranu