"Maradona je umro jer je bio u pogrešnim rukama"

Argentinska policija i dalje istražuje smrt Dijega Maradone, legendarnog fudbalera koji je pre nedelju dana preminuo u 61. godini.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Marcos Brindicci/Getty Images
Photo by Marcos Brindicci/Getty Images

Serija A na TV B92
Subota, 20:45
Inter – Bolonja

Kao razlog smrti naveden je akutni edem pluća, a policijska istraga fokusirana je na lekare koji su se brinuli o Maradoni poslednjih dana njegovog života.

Na najvećem udaru su doktor Leopold Luke te medicinska sestra koja je lagala da je proverila Maradonino stanje neposredno pre smrti.

"Maradona je odbijao da bude pregledan", poručuje Rodolfo Bake, pravni zastupnik medicinske sestre Dahiane Madrid koja je vodila brigu o Maradoninom zdravlju.

"Moja štićenica počela je da raditi kod Maradone desetak dana pre njegove smrti. Ona kaže da je Maradona bio zaključan u sobi, a lično ga je videla samo prvog dana. Maradona je otpustio jednu medicinsku sestru jer mu je bila prepreka za uzimanje tableta. Svi su slušali samo doktora i psihijatra. Dijego je bio zavisnik, uzimao je tablete na psihijatrijski recept. Zbog toga mu je i srce počelo da radi ubrzano, bilo je izloženo dodatnim naporima. Bilo je mnogo nepromišljenosti i nemara oko uzimanja tih lekova."

Maradona je 20 dana pre smrti imao operaciju na glavi te je nakon toga pušten na kućno lečenje.

"Nije imao svoju kuću u koju bi mogao da ode nakon izlaska iz bolnice. Tamo gde su ga odveli, nije bilo dobro. U bilo kojoj drugoj kući Dijego bi danas bio živ. Doktori nisu zvali nikog kad mu je puls porastao. Odgovorni si Luke i psihijatar. Oni su ga puštali da uzima tablete", dodaje advokat.

Otkrio je i da se Maradona povredio nekoliko dana pre smrti.

"Nekoliko dana pre smrti Maradona je pao i doživeo težak udarac glavom. Nije se lečio od toga. Niko nije pozvao pomoć. Možda je to bila njegova odluka, ali neko je morao da potražiti pomoć. Bio je tri dana u zaključanoj sobi s previsokim pulsom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu