Zašto je Maradona voleo Srbe? VIDEO

Kako je izgledalo biti saradnik, ali i pre svega prijatelj čuvenom Dijegu Maradoni?

SNIzvor: B92
Podeli

* Adios, El Grande

Nije mnogo ljudi iz Srbije imalo tu priliku, ali je Bojan Drulović upoznao Dijega sa njim održavao kontakte bukvalno do samog kraja života verovatno najvećeg fudbalera svih vremena.

Bojan je trener u Ujedinjenim Arapski Emiratima i o odnosu sa Dijegom Armandom Maradonom govorio je za Prvu televiziju, između ostalog i zašto je Argentinac toliko voleo Srbe.

"U svemu je bio broj 1, gde god se pojavljivao svi su ga gledali kao jednu vrstu božanstva. Kod njega nema sredine ide iz krajnosti u krajnost. Ja sam i dalje u šoku, osećanja su mi pomešana, imam mnogo uspomena s njim koje ću čuvati do kraja života. On je uvek isticao sličnost u mentalitetu našeg i argentinskog naroda. Ne samo u sportu, drži nas strast da šta god radimo, radimo do kraja. To ga je prvo vezalo, a posle prijateljstvo sa Novakom Đokovićem i Emirom Kusturicom koga je smatrao za prijatelja. Nemanja Matić je bio sledeći u nizu srpskih sportista koje je cenio i poštovao. Ljude je uvek cenio pre svega po tome kakvi su kao ljudi", rekao je Dulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu