Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.11.2020.

19:30

Srbija se kasno setila da napadne – Jović promašio pobedu VIDEO

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Mađarskom u 5. kolu Lige nacija rezultatom 1:1 (1:1) i tako došli na korak od eliminacije iz B divizije Lige nacija.

Izvor: SS

Autor: SS

Srbija se kasno setila da napadne – Jović promašio pobedu VIDEO
Photo by EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Mađari su na "Puškaš areni" uglavnom kontrolisali dešavanja, ali su se u poslednjih 15-ak minuta grčevito branili i odbranili bod.

Srbija će u sredu na stadionu "Rajko Mitić" morati da pobedi Rusiju, ali i da se nada porazu Turske od Mađarske u Budimpešti kako bi opstala u B diviziji.

Selekcija Srbije, na čijoj klupi nije bio Ljubiša Tumbaković zbog suspenzije iz prvog susreta ova dva rivala, od početka se opredelila da iz polukontri pokuša da ugrozi protivnički gol.

I u tome je uspela u 17. minutu kada je dugačku loptu glavom spustio Luka Jović za Nemanju Radonjića.

Krilni napadač Olimpika iz Marselja je pobegao iza leđa odbrane, ušao sa leve strane u sredinu, prošao jednog čuvara i pored golmana "na krivoj nozi" poslao loptu u mrežu.

Posle postignutog gola "orlovi" su se još više povukli i inicijativu prepustili domaćinu, a usput im neretko pomagali lošom predajom lopte i greškama na 30 metara od svog gola.

Greškom je i Mađarskoj "poklonjeno" izjednačenje u 40. minutu.

Lako su Maksimović i Gudelj dozvolili Nikoliću i Kalmaru da odigraju "dupli pas" i tako dođu do zicera koji je Kalmar pretvorio u 1:1.

Ubedljivo najagilniji je bio Dominik Soboslaj koji je u nekoliko navrata ozbiljno "preznojao" defanzivce Srbije i golmana Marka Dmitrovića.

U drugom poluvremenu videli smo izjednačenu borbu, a kako je vreme odmicalo oba tima su "spuštali gard".

Igralo se sve otvorenije i nikako nije izgledalo da do kraja više neće biti golova.

Na jednoj strani su pretili Soboslaj i fudbaler Partizana FIlip Holender, a na drugoj Nemanja Radonjić sa nekoliko dobrih pokušaja iz daljine.

I onda smo u poslednjih 15-20 minuta videli Srbiju kakvu bismo uvek želeli da gledamo.

Preuzeli su "orlovi" sve u svoje ruke, krenuli hrabro napred i jasno stavili do znanja da više žele trijumf.

To je i Mađare nateralo da se povuku, te prepuste teren rivalu i nizali su se napadi Srbije.

Najviše će žaliti za dve velike prilike Luke Jovića, najpre u 81. minutu posle kontre koju je povukao Saša Lukić, a da onda i zbog situacije u 86. minutu.

Sergej Milinković-Savić je sjajno uputio loptu na peterac, Jović došao prvi do nje, ali nije uspeo dovoljno da je skrene u mrežu Mađarske.

Tu su ostale šanse Srbije da trijumfuju na "Puškaš areni", a verovatno i da opstane u B diviziji, jer je sada samo teorija ostavlja u ovom rangu Lige nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

353 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve