Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.08.2020.

14:14

Jedan od najboljih svih vremena: Kasiljas proglasio kraj VIDEO

Čuveni španski golman Iker Kasiljas objavio je da je završio karijeru.

Izvor: LN

Autor: LN

Jedan od najboljih svih vremena: Kasiljas proglasio kraj VIDEO
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Kasiljas će okačiti kopačke o klin posle 22 godine profesionalnog bavljenja fudbalom, u 40. godini života.

Šampion sveta sa Španijom je poslednji put nastupio na utakmici još od srčanog udara koji mu se desio u maju 2019. godine.

Iako je ostao deo Porta za sezonu 2019/20, nijednom nije nastupio za šampiona Portugala i sada se okreće drugim poduhvatima.

"Najbitnije stvari su put kojim krenete i ljudi sa kojima ste, a nije destinacija na kojoj završite. Bez razmišljanja mogu da kažem da sam bio na pravom putu i da sam završio na savršenoj destinaciji. Hvala svima",
napisao je Kasiljas.

Kasiljas je kao tinejdžer prvi put nastupio za Real Madrid, klub u kojem se proslavio i za koji je nastupio čak 725 puta.

Sa "kraljevskim klubom" je osvojio pet titula LaLige i tri Lige šampiona, a sa reprezentacijom Španije je bio šampion sveta 2010. godine, kao i Evrope 2008. i 2012.

U prvom timu Reala bio je od 1999. godine do 2015, kada je napustio klub i prešao u Porto, za koji je nastupio 156 puta i sa kojim je osvojio dve titule prvaka Portugala.

Kasiljas sada planira da ostane u svetu fudbala, pa će se, kako je objavio, kandidovati za predsednika Fudbalskog saveza Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve