"Stevanović je bolji 'gol igrač' od Azara"

Trener Partizana Savo Milošević nahvalio je najvećeg crno-belog "bisera", Filipa Stevanovića.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Strateg Beograđana je bio gost specijalizovanom sajtu "Scouted Football" koji se bavi analizom mladih fudbalskih talenata.

Milošević je tom prilikom detaljnije govorio i kvalitetima prvotimca Partizana od koga se tek očekuju velike stvari.

"Kada se okrene licem prema vama, vi ste 'mrtvi'. Jeste, on je krilni igrač, ali njegova sposobnost da postiže golove je neverovatna. Njegov udarac desnom nogom je smrtonosan, ako mu dopustite da se namesti, 'ubiće vas' iz bilo koje pozicije", rekao je Milošević i dodao:

"Već je bio u klubu kada sam ja došao. imao je 16 godina i nešto malo više, tri meseca. Ali, kada igra fudbal, na terenu se to ne vidi. Njegova fudbalska inteligencija je vrlo visoka, a on igra zrelo. Eksplozivan je, brz, ima sjajnu tehniku, kombinuje neke stvari koje retko idu jedna sa drugom".

Stevanović još uvek nije napunio 18 godina, učiniće to tek u septembru ove godine.

"Možda je najvažnije to što je on sjajan i obrazovan momak. Svi smo videli da igrači troše svoj talenat, jer nisu psihički mogli da se izbore sa pritiskom. Ali Stevanović je profesionalac, sluša svakoga. Spreman je da uči bez ikakvog ispitivanja. Zna da je talentovan, ali da mora još više da radi i uči".

Jedno od pitanja bilo je sa kojim evropskom igračem bi ga uporedio.

"Možda Eden Azar, ako bih morao da biram. Slične su visine, težine, tehnike, imaju neke slične kvalitete. Razlika je u tome što je Azar jači, a Filip više "gol igrač", poručio je Milošević.

strana 1 od 2 idi na stranu