Nova vest
Fudbal

Petak, 31.07.2020.

20:54

Vratio se srpski fudbal: TSC nepobediv i protiv Voše

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole i Vojvodine odigrali su nerešeno, dok su pobede u prvom kolu Superlige Srbije ostvarili Spartak i Mladost.

Izvor: LN

Autor: LN

Vratio se srpski fudbal: TSC nepobediv i protiv Voše
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U derbiju kola TSC, najveće iznenađenje prošlosezonskog izdanja Superlige, je odigralo 2:2 sa pobednikom Kupa.

Nakon što prošle sezone nisu imali nijedan poraz u 15 mečeva kod kuće, igrači iz Bačke Topole u istom maniru nastavili su i u novoj sezoni.

Upravo su oni došli do prednosti, kada je u 26. minutu Lukić prvo promašio jedanaesterac, a onda natrčao na odbijenu loptu i zakucao je iza leđa golmana TSC-a.

Timu Nenada Lalatovića nije bilo potrebno mnogo vremena da se oporavi, pa je već u 35. minutu stigao do izjednačenja preko Mrkaića.

Veliki preokret je "lalama" doneo fudbaler domaćih Varga, koji je zatresao sopstvenu mrežu u 49. minutu.

Vojvodina je bila bolja u prvom poluvremenu, ali je TSC statistički dominirao u nastavku sa preko 80 odsto poseda lopte.

To im se isplatilo u 79. minutu kada je pogodak za konačnih 2:2 postigao Silađi i održao auru nepobedivosti u životu u Bačkoj Topoli.

Spartak iz Subotice je rezultatom 3:0 na domaćem terenu savladao Zlatibor iz Čajetine, novog superligaša.

U Subotici je viđena ne preterano atraktivna utakmica sa ograničenim brojem prilika, a pitanje pobednika rešeno je u prvom poluvremenu.

Strelac prvog gola bio je Denković već u osmom minutu iz penala, da bi u 32. isti igrač povisio na velikih 2:0.

Zlatibor je u drugom poluvremenu uputio pet šuteva ka golu domaćina, ali ni jedan nije završio barem u okviru gola.

To je kaznio Spartak, koji je na samom isteku regularnog vremena došao i do trećeg gola, koji je bio delo Srećkovića.

U poslednjem meču prvog dana prvog kola Linglong Superlige Srbije, Mladost je u Lučanima dočekala Javor i ostvarila pobedu od 2:1.

Iako statistika kaže da je tim iz Ivanjice bio bolji u prvih 45 minuta, na semaforu je stajalo 2:0 za domaćina, a strelci su bili Krajišnik u 25. i Jovanović u 40. minutu.

Javor je uspeo da dođe do gola preko Zvekanova u 75. minutu utakmice, bilo je vremena da dođu i do izjednačenja, ali su mreže ostale nepomične.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve