Nova vest
Fudbal

Petak, 31.07.2020.

18:52

"Te Zvezda, te Partizan – dajte nekog trećeg"

Nenad Lalatović, trener fudbalera Vojvodine, ukratko je sumirao prethodnu sezonu i najavio novu, koja počinje u petak.

Izvor: LN

Autor: LN

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Vojvodina u prvom kolu Linglong Superlige Srbije gostuje TSC-u u Bačkoj Topoli od 19 časova.

"Lale" su prethodne sezone osvojile Kup Srbije posle dramatične penal-serije protiv Partizana, ali ni put do finala im nije bio lak.

"Stvarno nije bilo lako doći do tog trofeja... Kad pogledamo poslednje tri utakmice - prvo smo igrali sa Lučanima kod kuće, koji su jedan ozbiljan tim, posle toga smo gostovali Čukaričkom, jednom od najorganizovanijih timova lige, a onda ona spektakularna utakmica protiv jednog jakog Partizana, gde su svi već videli da je Partizan osvojio trofej. Međutim nije bilo baš sve tako kako su drugi hteli - nije kome je namenjeno nego kome je suđeno. Bio je suđen nama i mi smo ga osvojili, sve čestitke mojim igračima zbog svega što su uradili", izjavio je Lalatović za TV "Arena sport".

Lalatović je rekao da "Vojvodina uvek traži rešenja" i da prelazni rok nije gotov.

"Mi želimo da napravimo jedan dobar tim koji ravnopravno može da konkuriše i Zvezdi i Partizanu, TSC-u i Čukaričkom i svima ostalima. Mi i sada imamo takav tim, ali videćemo. Nećemo da srljamo sa pojačanjima, da pravimo gužvu, videćemo šta će biti sa odlascima".

Već 20 godina Crvena zvezda i Partizan se smenjuju na prvom mestu srpskog prvenstva, a čak je za jednu od te dve ekipe i druga pozicija tabele maltene rezervisana.

"Naša velika želja je da se umešamo u borbu za titulu, što je sasvim normalno, i mislim da je red da se još neka treća, četvrta ekipa tu umeša. Stalno bude te Zvezda, te Partizan, te Zvezda, te Partizan... Dajte neko treći, ako zasluži... Ali, pogledajte kakva pojačanja dovodi Zvezda. To je Kanga, to je Katai, to su veliki igrači. Pogledajte Partizan...", kaže Lalatović i dodaje:

"Oni stvarno imaju budžete 50 puta veće nego Vojvodina. Mi se ne žalimo, mi dovodimo igrače. Maksimović i Kovačević koji su došli, oni su došli bez obeštećenja i za platu od par hiljada evra. Nije sve u tome kupovati baš preskupe igrače, to ne znači da će vam doneti rezultat. U ovom trenutku Zvezda i Partizan imaju najkvalitetnije timove, najveće budžete sa najskupljim igračima, ali mi ne odustajemo ni od borbe za titulu ni od borbe za trofej Kupa"

Što se tiče priprema, nije sve išlo prema planu za Lalatovića i njegove izabranike, pa su umesto putovanja sve vreme boravili u novosadskom Sportskom centru "Vujadin Boškov".

"Trebalo je da idemo na Zlatibor, ali zbog koronavirusa nismo hteli ništa da rizikujemo. Ostali smo na našem 'Vujadinu', koji je stvarno sjajan, i sproveli smo pripreme onako kako smo mogli. Odigrali smo jednu do dve prijateljske utakmice, nije to bilo kako sam ja zacrtao, da odigramo pet, šest pripremnih mečeva", jasan je Lalatović.

Vojvodina na početku Superlige Srbije neće biti u najjačem sastavu, jer su dvojica igrača pozitivni na kovid-19.

"Đorđević i Maksimović je danas trebalo da počnu utakmicu, ali su ljudi pozitivni. Nažalost, zbog tih testova i svega ostalog ja sam morao da promenim koncepciju tima i igre. Žao mi je što nismo mogli da izvedemo naš najjači sastav, ali Bože moj, i ovaj sastav koji imamo nadam se da će odgovoriti TSC-u koji nema ni jedan poraz kod kuće", otkrio je bivši strateg Radničkog iz Niša, Čukaričkog, Crvene zvezde...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve