Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.07.2020.

08:35

Potez Luke Jovića izazvao buru u Španiji – "prevara godine" VIDEO

U nedelju uveče je spuštena zavesa na sezonu u španskoj La ligi u kojoj je Real povratio "krunu" i osvojio 34. titulu u klupskoj istoriji.

Izvor: SS

Autor: SS

Potez Luke Jovića izazvao buru u Španiji –

U poslednjem kolu nije bilo neizvesnosti oko šampionske trke, ali jeste u borbi za opstanak, a gde je opet umešan bio "kraljevski klub".

Madriđani su gostovali Leganesu koji je jurio pobedu kako bi opstao. I bio je nadomak nje, iako je dva puta gubio.

Rezultat je bio 2:2, a u 84. minutu desio se sporan momenat koji je podigao Pirineje na noge.

U kaznenom prostoru Reala Bustinsa je zakačio loptu glavom, a lopta evidentno pogodila u ruku – Luku Jovića.

Sudija Giljermo Kvadra je dobio informaciju da pogleda snimak, ali je i pored asistencije VAR-a odlučio da penala nema.

Ova odluka direktno je uticala na ishod borbe za opstanak, pošto je Leganes tim penalom mogao do pobede i bodova kojima bi prestigao Seltu.

Mnogi su ostali u čudu zbog odluke, pa se u toku večeri i cele noći povela velika polemika na društvenim mrežama i ova situacija nazvana je "prevarom godine".

Masovno vlada mišljenje da je Jovićev potez mogao da bude okarakterisan kao jedanaesterac, što smatra i bivši sudija Huan Anduhar Oliver.

"Penal je čist! Jasno je da Jović pružio ruku, da mu nije uz telo. Kada vidimo šta je sve suđeno na prethodnim utakmicama, neshvatljivo je da ovo nije penal. Ludost!", izjavio je Oliver za "Radio Marku".

Podsetimo, u februaru je Barselona iskoristila pravilo da van prelaznog roka dovede napadača Leganesa Martina Brajtvajta, a potom klubu iz madridskog predgrađa nije dozvoljeno da nadoknadi gubitak najboljeg napadača i uzme novog igrača.

Zagovornici teorija zavere stoga ističu da je Leganes "morao" da ispadne iz elite...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu