Rakitić se naljutio: Mi volimo Tompsona, Nojer je kao Hrvat

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić stao je u odbranu Manuela Nojera, nemačkog golmana koji je na odmoru u Hrvatskoj pevao pesmu Marka Perkovića Tompsona.

SSIzvor: B92
Podeli
Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images
Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Serija A na TV B92
Četvrtak, 21.45
SPAL – Inter

Popularnu numeru "Lijepa li si" on je pevao na ostrvu Šipana, u društvu nekoliko lokalnih stanovnika.

Video se brzo proširio Evropom, a nemački mediji su, znajući za pozadinu i veličanje ustaštva pevača Tompsona, osudili ovakav gest Nojera.

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam znao šta pevam, niti od kog pevača", poručio je u Nojer u poruci "Bildu" i "Sport1".

"Sport1" je tim povodom kontaktirao bivšeg saigrača iz Šalkea, Ivana Rakitića, koji se naljutio zbog osuda koje su pristigle iz Nemačke.

"Manuel je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i oseća se ugodno u našoj zemlji. Meni je u Šalkeu bio poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i ličnog trenera Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika te je on veliki razlog zbog kojeg se Nojer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku", objasnio je Rakitić.

Pročitajte još:
Nojer u Hrvatskoj pevao Tompsonovu pesmu VIDEO
Nojer na udaru u Nemačkoj zbog pesme Tompsona: Nisam znao šta pevam

Rakitić i Nojer su delili svlačionicu u Šalkeu od 2007. do 2011. godine, kada su obojica napustili Gelzenkirhen.

Jedan je otišao u Sevilju, a drugi u Bajern.

"Tompson je popularan i voljen u celoj Hrvatskoj. Pesma je o ljubavi prema Hrvatskoj i o tome kako je zemlja lepa. Pesma nema nikakvu drugu pozadinu, a ni Manuovo pevanje. Zvale su me stotine ljudi i rekle da im je drago što je kod nas. Šteta je što sada prave od svega toga. Manu nije uradio ništa loše. Samo se oseća dobro i ugodno u društvu hrvatskih ljudi", podvukao je Rakitić.

strana 1 od 2 idi na stranu