Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.06.2020.

09:35

Ne brže od života – godinu dana bez Hosea Antonija Rejesa

Pre tačno godinu dana tragično je nastradao španski fudbaler Hose Antonio Rejes.

Izvor: B92

Autor:B92

Ne brže od života – godinu dana bez Hosea Antonija Rejesa
Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Ljubimac navijača Arsenala i Sevilje poginuo je u saobraćajnoj nesreći na autoputu u blizini mesta Utrera gde je živeo sa porodicom.

Pre nekoliko dana objavljen je rezultat istrage koji je potvrdio da je 35-godišnji fudbaler poginuo usled prevelike brzine kojom se kretao njegov automobil.

Pri velikoj brzini na Rejesovom vozilu je pukla guma, a on je izgubio kontrolu pa se automobil nekoliko puta prevrnuo i zapalio.

Utvrđeno je da je Rejes vozio brzinom od čak 187 km/h. U ovoj nesreći je stradao i Rejesov rođak Džonatan.

Rejes je ponikao u Sevilji za čiji je prvi tim debitovao 2000. Četiri godine kasnije prešao je u Arsenal sa kojim je osvojio Premijr ligu i igrao finale Lige šampiona.

Jednu sezonu proveo je na pozajmici u Real Madridu, a potom pet godina bio član Atletiko Madrida, koji ga je u međuvremenu jednu sezonu slao na pozajmicu u Benfiku.

U Sevilju se vratio 2012. i igrao za Andalužane još četiri sezone, da bi finišu svoje karijre nastupao za Espanjol, Kordobu, kinski Ćanđijang i na kraju špansku Ekstramaduru.

Na 685 utakmica u karijeri postigao je 99 golova. Zabeležio je i 21 nastup za reprezentaciju Španije za koju je dao četiri pogotka.

Osim sa Arsenalom, bio je šampion države i sa Realom, dok je sa Atletikom osvojio dve Lige Evrope i UEFA Superkup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve