"Saznajem da imam koronu, penjem se u sobu i zaključavam – 15 dana nisam izašao"

Marko Pantelić, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, bio je gost na televiziji Prva u emisiji "Prva tema" gde je pričao o svojem iskustvu sa koronavirusom.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: SS/Prva TV
Foto: SS/Prva TV

Pantelić je bio zaražen virusom Covid-19, preležao ga je bez simptoma i uspešno se oporavio.

"Ja sam se lično zarazio na službenom putu. Bio je kongres UEFA koji je svake godine redovan. Bio sam sa Kokezom i generalnim sekretarom i sa oba sportska direktora", rekao je Pantelić u emisiji "Prva tema" i dodao:

"Kongres je bio od 2. do 4. marta. Svi smo bili tamo, velika delegacija FSS. Posle sedam, osam dana je dobio sam informaciju da je Kokeza pozitivan. Smatrao sam da je društveno odgovorno da se testiram. Zajedno sam sa suprugom testiran, ja sam bio pozitivan, a ona negativna. Uopšte nisam imao nikakvu sumnju, bio sam ubeđen da sam negativan. Veče pre toga sam igrao fudbal, nikakve simptome nisam imao".

Pantelić je otkrio trenutak kada je saznao da je pozitivan.

"Nisam sumnjao da sam zaražen. Međutim, saznajem i tog trenutka se penjem u stepenice, zaključavam se i 15 dana sam sam u sobi. Do vrata su mi donosili hranu, pratio sam smernice od Vlade. Petnaest dana nisam izašao iz sobe".

Nekadašnji srpski fudbaler kaže da mu karantin nije stran i da nije imao nikakve simptome tokom ovog perioda.

"Meni ti karantini nisu nešto strani, kroz fudbal sam stekao vojnički discplinu. Čekao sam da prođe vreme, fokusirao sam se na nešto drugo. Čitao sam dosta, brzo mi je prošlo 15 dana. Ako imaš neku obavezu i ako treba da budeš odgovoran prema porodici i društvu, treba to i da uradiš".

Pantelić je pohvalio rad cele zdrastvene organizacije i nezmerno im se svima zahvalio.

"Niko od nas nije želeo da se razboli i nije strašno ako se razboli. Niko ne treba da se osudi", kaže Pantelić i dodaje:

"Strašno mi je da neko krije da je bolestan, da raznosi bolest. Strašno mi je da ljudi koji se kreću po ulicu, kažu da je mali broj, i koji nisu još svesni da sa tim kretanjem mogu da donesu veću zarazu našem narodu", rekao je Pantelić i apelovao je na mali procenat i zahvalio se svim ljudima koji su kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu