"Bio sam u paklu posle Pireja – nisam igrao namerno rukom, a vređali su mi porodicu"

Brazilski fudbaler Žander Santana dao je prvi intervju po odlasku iz Crvene zvezde.

MSIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Žander je za kiparske medije, gde je ostavio trag pre Zvezde, opisao šestomesečnu epizodu u Beogradu nakon preranog raskida ugovora.

Naravno, glavna tema bio je poslednji meč Žandera u dres Crvene zvezde kada je igranjem rukom skrivio penal u porazu od Olimpijakosa u Ligi šampiona, čime je prvak Srbije ostao bez proleća u Evropi.

"Bilo je to zaista najgori potez u fudbalu koji sam ikada doživeo. Pre utakmice u Grčkoj postigao sam gol i podelio asistenciju, a četiri dana kasnije bio sam u paklu", prisetio se Žander.

Brazilac kaže da su ga pogodile poruke navijača koje je dobijao na društvenim mrežama.

"Da su to bile poruke samo za mene se ne bih osećao tako loše, ali kada su vašoj porodici upućene onda su reči suvišne. To ne bi smelo da se dešava u fudbalu. Dobio sam razne poruke kao što su "Želimo da umreš, ne samo ti nego i supruga i tvoj sin", "Neka umre cela tvoja porodica", " Ti si majmun".

Žander je odbacio i bilo kakve nečasne radnje u meču odigranom 11. decembra na stadionu "Karaiskaki".

"Smešno je reći da sam namerno igrao rukom na šesnaestercu da bih dobio novac od Olimpijakosa ili se kladio. Nikad se ne kladim. To je životna glupost. Život ide dalje, dešava se i najboljim igračima na svetu. Bilo je teško vreme, ali moram da nastavim. Gledam napred i optimista sam", zaključio je.

strana 1 od 2 idi na stranu