Nova vest
Fudbal

Subota, 04.04.2020.

16:25

"Nije lako, ali moramo izaći još jači iz ovoga"

Štoper Crvene zvezde Srđan Babić rekao je da svaki igrač mora maksimalno da trenira u karantinu.

Izvor:

Autor:

foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Babić se trenutno nalazi u rodnom selu gde odrađuje treninge po planu i programu stručnog štaba.

Cilj je da što spremniji dočekaju nastavak sezone.

"Mi smo navikli na svakodnevan rad, ovo što treniramo kod kuće ništa ne menja. Ušli smo u dobar ritam, rasli smo iz utakmice u utakmicu i ne sumnjam da ćemo se posle ovog svega vratiti na teren. Svaki igrač, tvrdim, radi maksimalno i pruža sve kako bismo se što bolje spremili za nastavak", rekao je Babić za klupski sajt.

Svakodnevno je u kontaktu sa saigračima.

"Dnevno provedemo po sat i po obavljajući vežbe i svoje dužnosti kako se ne bismo zapustili. Veoma je važno da, kada se sve ovo sa pandemijom završi, ostanemo u maksimalno dobroj formi, koliko je to u ovim okolnostima moguće, da bismo smanjili taj pripremni period pre nastavka prvenstva. Nije lako, ali moramo biti profesionalci i pokazati karakter kako bi izašli još jači iz ovoga", smatra Babić.

Najviše mu nedostaje lopta.

"Bazični deo je jako bitan i nije zanemarljiv, naročito po pitanju fizičke spreme. Medjutim, rad s loptom je nešto drugo. Počevši od raznih vežbi koje smo svakodnevno radili na terenu, naročito tehničko-taktičkog dela, to su ipak neke stvari koje fudbaleri više vole od ovog, nazovimo fitnes dela. Meni loptu ništa ne može da zameni, tako da jedva čekam da se vratim na teren. Nije mi teško da radim sam, dobijamo program 'na tanjiru', tako da samo treba da ispoštujemo taj plan", zaključio je Zvezdin štoper.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve