Igrači Voždovca doprineli u borbi protiv koronavirusa

Fudbalski klub Voždovac i njegovi igrači odazvali su se apelu FSS i dali doprinos u borbi sa rastućom epidemijom koronavirusa.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

"Zmajevi" su odlučili da se odreknu dela martovskih primanja, a sva sredstva biće donirana na namenski račun koji je otvorio Fudbalski savez Srbije.

Generalni direktor Miloš Mirković napominje da nije bilo sumnje u tome da li će se Voždovac odazvati na apel matičnog Saveza.

"Pohvalio bih brzu reakciju Fudbalskog saveza koji je alarmirao sve klubove i kao što vidimo ova akcija uzima sve veći zamah. Svi mi koji radimo u fudbalu, kao najpopularnijem sportu, imamo veliku odgovornost jer smo deo sistema koji može da pokrene veliki broj ljudi i učini mnogo u trenutnoj borbi sa virusom koji hara planetom. Takođe smo stavili do znanja da je FK Voždovac spreman da pomogne i na druge načine ukoliko to bude potrebno, i nadamo se da ćemo se svi zajedno što pre izboriti sa trenutnom situacijom", rekao je generalni direktor Voždovca.

Kapiten Nemanja Nikolić je kao predvodnik tima izneo predlog svojim saigračima koji su svi redom prihvatili ovaj vid doniranja sredstava.

"Ceo tim se odazvao apelu, i ovo je samo još jedan način da pokušamo da pomognemo našem zdravstvenom sistemu da se izbori sa trenutnim stanjem. Pored ovoga naravno moramo se i ponašati odgovorno, te slušati preporuke nadležnih kako bi smanjili rizik za širenje virusa i što pre izašli iz vanrednog stanja, te apelujem i na sve građane da se ponašaju odgovorno. Hvala još jednom svim zdravstenim radnicima na njihovim nadljudskim naporima.", istakao je kapiten "zmajeva".

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je kampanju sakupljanja sredstava za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije i pozvao sve fudbalske klubove, igrače i fudbalske radnike da se odazovu apelu.

U ovu svrhu otvoren je i dinarski namenski račun pod brojem 160 – 406494- 78 na koji se mogu donirati sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu