Nova vest
Fudbal

Petak, 20.03.2020.

11:50

"Fudbal ne bi trebalo da se igra do 2021"

Nemački virolog profesor doktor Jonas Šmit-Šanasit, sa Berhard-Noht instituta u Hamburgu, smatra da bi pauza u fudbalskim takmičenjima trebalo da traje do 2021.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Chris Hyde/Getty Images

Šmit-Šanasit odbacuje i mogućnost igranja utakmica pred praznim tribinama do kraja godine.

"Mislim da ne mogu da pričaju o utakmicama u aprilu. Ni na zatvorenom stadionu jer će se tako okupljati ljudi kod kuća da gledaju. Povratak fudbala bi značajno pogoršao situaciju", rekao je Šmit-Šanasit za nemačku televiziju NRD.

Bundesliga je suspendovala šampionat do 2. aprila, a mnogi smatraju da je taj datum iluzoran. I ostale lige planiraju nastavak sezone od aprila ili maja, a i UEFA je pomerila Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Direktor Nemačke fudbalske lige (DFL) Kristijan Šajfert je rekao da su utakmice pred praznim tribinama jedina šansa da se spase sezona, što bi pomoglo i brojnim klubovima da izbegnu nesolventnost.

"Uveren sam da je moguće da se igra samo sledeće godine. Mislim da nije realno da se ova sezona završi", zaključio je Šmit-Šanasit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve