Nova vest
Fudbal

Subota, 22.02.2020.

09:15

Derbi na "Marakani" – Stanković na Lalatovića, Vojvodina protiv loše tradicije

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine od 18 sati sastaju se u derbiju 22. kola Superlige Srbije.

Izvor: MS

Autor: MS

Derbi na
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Na stadion "Rajko Mitić" prvi put u ulozi samostalnog trenera biće Dejan Stanković.

Posle skoro pet godina, kada mu je protiv Udinezea priređen mali oproštaj, bivši as Lacija i Intera osetiće travu "Marakane".

Lider Superlige je na njegovom debiju slavio na Banovom brdu protiv Čukaričkog (2:0) prethodnog vikenda, a sada ga čeka novi težak zadatak, takođe protiv pretendenta za izlazak na evro-scenu.

"Kao trener mogu naviojačima da obećam dobru i zdravu utakmicu. Tek smo na početku stvaranja igre. Videli ste to protiv Čukaričkog, pokušavam da svih 11 igrača uvedem u igru. Da li možemo da napredujemo? Verujem da možemo. Rano je da zaključujemo neke stvari", rekao je Stanković u najavi utakmice.

Interesantno je da će na suprtonoj strani biti Nenad Lalatović, bivši trener i igrač Crvene zvezde, kao i veliki prijatelj Stankovića.

"Rođenog brata ne bih poznao u tih 90 minuta. To je sport, tada je pakleno. Posle utakmice se vraćamo u normalu. Ja tako gledam na život i sport. Cenimo ljude koji su nam bliski. Samo stavljamo zarez za vreme meča, u tih 90 minuta", objasnio je Stanković.

Kapiten Vojvodine Nikola Drinčić, koji je u "večitim derbijima" u dresu Partizana dao dva gola Zvezdi i to iz slobodnih udaraca, smatra da će Zvezda biti drugačija nego što je bila pod vođstvom Vladana Milojevića.

"Ovo će sigurno biti dosta drugačija utakmica u odnosu na onu iz prvog dela sezone. Sa promenom trenera, Crvena zvezda je promenila i stil igre i dobila neku novu energiju, dok smo mi sa našim šefom nastavili ciklus koji smo započeli i sada se još bolje poznajemo, te mislim da bolje i ispunjavamo njegove zahteve na terenu", naveo je iskusni vezista.

Kada se govori o bližoj tradiciji trebalo bi napomenuti da je Crvena zvezda pobedila u prethodnih 10 utakmica, još od 7. maja 2016. godine kada je "Voša" slavila na "Marakani" 3:1.

Posle toga aktuelni prvak Srbije često je lako izlazio na kraj sa novosadskom "Starom damom", kako na "Karađorđu" tako i na "Mitiću", pa je bilo ubedjivih trijumfa poput 4:1, 4:0, 5:0...

Inače, veliko interesovanje vlada za duel beogradskih i novosadskih crveno-belih, tako da su već dan pre utakmice bili veliki redovi za kupovinu karata.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve