B92 kod "Mina Rajole" – Mesijeva ikona iznad jabuka i banana FOTO

Barselona i zvanično najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi mnogima su inspiracija širom zemaljske kugle.

MSIzvor: B92
Podeli
Foto: B92/MS
Foto: B92/MS

Za B92 iz Budimpešte – Miloš Simanović

Izuzetak nije ni Budimpešta, gde je izveštač B92 sa Evropskog prvenstva u vaterpolu naleteo na "katalonsku" piljarnicu koju drži izvesni Mađar Đerđ.

Sredovečni gospodin zapao nam je za oko prvobitno zbog zastave Katalonije i Mesijeve slike tik uz voće i povrće, ali kasnije i zbog jačih detalja povezanosti sa tom pokrajinom.

Pored zastave, Mesijeve slike, a Barseloninog šala, dresa i kalendara, Đerđi nas je iznenadio kada nam je na ruci pokazao ogromnu tetovažu katalonske zastave.

"Katalonija ispred Španije", uzviknuo je Mađar i ljubeći tetovažu ostavio u čudu reportere B92, Monda i Večernjih novosti.

Foto: B92/MS
Foto: B92/MS

Da mu je Mesi "svetinja" pokazao je i time što ga je, istina uz malo premišljanja, stavio ispred Ferenca Puškaša, legende u koga se u Mađarskoj kunu.

Prebacili smo mu i da je Kristijano Ronaldo sjajan, ali je izraz lica čoveka, koji nas je fizički podsetio na poznatog fudbalskog agenta Mina Rajolu, govorio je mnogo bolje od njegovog slabog poznavanja engleskog jezika...

Na kraju, ponosno je pristao da ga slikamo ispred Barseloninih obeležja i portreta Mesija, naslikanog od njegove majke, što čitava priča dobija na autentičnosti.

Voće i povrće nismo kupili u zaboravu zbog jakog utiska koji je ostavio prijatni "mađarski Rajola".

Foto: B92/MS
Foto: B92/MS

Foto: B92/MS
Foto: B92/MS

Foto: B92/MS
Foto: B92/MS

Foto: B92/MS
Foto: B92/MS

Foto: B92/MS
Foto: B92/MS